r
Nosalty Logó

Zöldséges pizzatorta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Zöldséges pizzatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    2647 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6732 micro
Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3325.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    1997 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1039 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    10590 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26926 micro
Összesen 1190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    963 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2449 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a borsót. Sózzuk, borsozzuk, 2-3 percet pároljuk.
  2. A spenótot is hozzákeverjük, ráreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk levét, a felaprított petrezselymet, egy percig pároljuk, majd levéve a tűzről hagyjuk langyosra hűlni.
  3. A két tojást felverjük, és a kihűlt zöldségekkel elkeverjük, hozzáadjuk a darabolt articsókát is.
  4. A pizzatészta 2/3-ad részét kinyújtjuk, és egy 20 cm átmérőjű, kivehető aljú tortaformát kibélelünk vele, hogy az oldalát is fedje a tészta. A tölteléket beletöltjük.
  5. A kisebb adag tésztát is kinyújtjuk, és lefedjük vele a tortát. Széleit összenyomkodjuk. Tetejét kevés olívaolajjal megkenjük.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 840
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges pizzatorta
Évi néni 1830 recept

Végre megérkezett a nyereményem, melyet a Barilla tésztaversenyen elért eredményemért kaptam, az "Olasz kulinária" című könyv, mely az olasz alapanyagokat és az abból készült ételeket, italokat mutatja be. (Azóta le sem tettem.) Mivel kóros időhiányban szenvedek, ezt a receptet próbáltam ki először. Reggel összegyúrtam a pizzatésztát, majd a mikor hazaérkeztem a munkából, már csak a feltétet kellett összeállítanom, és máris süthettem ezt a finomságot. Így is lehet gyors ebédet készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...