Zöldséges pizzatorta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
4g olívaolaj35 kcal
-
20g sonkahagyma7 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g articsóka5 kcal
-
63g pizzatészta144 kcal
Összesen
298
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g articsóka19 kcal
-
250g pizzatészta575 kcal
Összesen
1190
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
7.1g sonkahagyma3 kcal
-
27.3g zöldborsó22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.2g spenót3 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
9.1g articsóka2 kcal
-
22.7g pizzatészta52 kcal
Összesen
109
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 831.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 499 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 144.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 289 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 2647 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6732 micro
Összesen
298
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.4 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3325.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 658 mg
-
Nátrium 1997 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 579.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1039 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 212 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 1155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 599 micro
-
Kolin: 420 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 10590 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26926 micro
Összesen
1190
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 963 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2449 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes db sonkahagyma
-
30 dkg zöldborsó
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
20 dkg spenót
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 db tojás
Elkészítés
- Kevés olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a borsót. Sózzuk, borsozzuk, 2-3 percet pároljuk.
- A spenótot is hozzákeverjük, ráreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk levét, a felaprított petrezselymet, egy percig pároljuk, majd levéve a tűzről hagyjuk langyosra hűlni.
- A két tojást felverjük, és a kihűlt zöldségekkel elkeverjük, hozzáadjuk a darabolt articsókát is.
- A pizzatészta 2/3-ad részét kinyújtjuk, és egy 20 cm átmérőjű, kivehető aljú tortaformát kibélelünk vele, hogy az oldalát is fedje a tészta. A tölteléket beletöltjük.
- A kisebb adag tésztát is kinyújtjuk, és lefedjük vele a tortát. Széleit összenyomkodjuk. Tetejét kevés olívaolajjal megkenjük.
- 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 840
- Feltöltés dátuma: 2015. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Végre megérkezett a nyereményem, melyet a Barilla tésztaversenyen elért eredményemért kaptam, az "Olasz kulinária" című könyv, mely az olasz alapanyagokat és az abból készült ételeket, italokat mutatja be. (Azóta le sem tettem.) Mivel kóros időhiányban szenvedek, ezt a receptet próbáltam ki először. Reggel összegyúrtam a pizzatésztát, majd a mikor hazaérkeztem a munkából, már csak a feltétet kellett összeállítanom, és máris süthettem ezt a finomságot. Így is lehet gyors ebédet készíteni.