Zöldséges lepénytorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
2g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
A töltelékhez
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
25g vargánya gomba5 kcal
-
75g csemegekukorica65 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
65 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
1379
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
4g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
50g vargánya gomba11 kcal
-
150g csemegekukorica129 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
129 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
2756
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
16.9g finomliszt62 kcal
-
10.2g vaj73 kcal
-
5.1g tejföl10 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
A töltelékhez
-
8.5g csiperkegomba2 kcal
-
4.2g vargánya gomba1 kcal
-
12.7g csemegekukorica11 kcal
-
8.5g cukkini1 kcal
-
15.2g vöröshagyma6 kcal
-
4.2g szárított paradicsom11 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
5.1g vaj36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.2g sajt15 kcal
Összesen
234
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 91.4 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2071.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 1013 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 324.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 794 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 757 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 89 micro
-
Likopin 11476 micro
-
Lut-zea 1991 micro
Összesen
1379
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.1 g
Zsír
-
Összesen 182.8 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 664 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4142.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 608 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 1102 mg
-
Nátrium 2026 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 649.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1589 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 347 mg
-
Retinol - A vitamin: 1514 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 791 micro
-
β-crypt 177 micro
-
Likopin 22951 micro
-
Lut-zea 3983 micro
Összesen
2756
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 1944 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
3 ek tejföl
-
1 kávéskanál só
A töltelékhez
-
10 dkg csiperkegomba
-
5 dkg vargánya gomba
-
10 dkg cukkini
-
2 közepes db vöröshagyma
-
5 dkg szárított paradicsom
-
6 dkg vaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A vajat kisebb darabokra vágjuk, a liszttel, a tejföllel és a sóval tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
- A szárított vargányát 10 percre vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és felszeleteljük.
- A hagymát, a csiperkegombát, a cukkinit felszeleteljük, az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk.
- A vajat közepes hőfokon felolvasztjuk, a hagymát üvegesre sütjük rajta. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, a gombákat, ízesítjük kakukkfűvel, rozmaringgal, végül sózzuk, borsozzuk. 10 percig pároljuk, majd a cukkinit és az aszalt paradicsomot is hozzákeverjük. 5-6 percig sütjük, amíg a zöldségek leve el nem párolog, majd hagyjuk hűlni.
- A tésztát lisztezett felületen 30-35 cm átmérőjű kör alakú lappá nyújtjuk.
- A reszelt sajtot a lapra szórjuk úgy, hogy 4-5 cm pereme maradjon.
- A sajtra halmozzuk a kihűlt tölteléket, majd ráhajtjuk az üresen hagyott tésztaperemet úgy, hogy a közepe szabadon maradjon.
- A tésztát felvert tojással megkenjük. 200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3327
- Feltöltés dátuma: 2012. október 17.
Ajánló
Melegen, cikkekre vágva kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A zöldséges lepénytorta alapja egy vajas tészta, amelyet változatosan tölthetünk. Ezúttal olyan zöldségek kerültek bele, amelyek szinte egész évben kaphatóak, vagy fagyasztott, szárított, esetleg konzerv (gondolok itt a kukoricára) formában megtalálhatóak. Tavasszal, nyáron, ősszel az éppen kapható friss zöldségekből készítsük.