r
Nosalty Logó

Zöldséges lepénytorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges lepénytorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2756 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2071.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    794 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    1991 micro
Összesen 1379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    182.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    2026 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1514 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    3983 micro
Összesen 2756 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1944 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat kisebb darabokra vágjuk, a liszttel, a tejföllel és a sóval tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A szárított vargányát 10 percre vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és felszeleteljük.
  3. A hagymát, a csiperkegombát, a cukkinit felszeleteljük, az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk.
  4. A vajat közepes hőfokon felolvasztjuk, a hagymát üvegesre sütjük rajta. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, a gombákat, ízesítjük kakukkfűvel, rozmaringgal, végül sózzuk, borsozzuk. 10 percig pároljuk, majd a cukkinit és az aszalt paradicsomot is hozzákeverjük. 5-6 percig sütjük, amíg a zöldségek leve el nem párolog, majd hagyjuk hűlni.
  5. A tésztát lisztezett felületen 30-35 cm átmérőjű kör alakú lappá nyújtjuk.
  6. A reszelt sajtot a lapra szórjuk úgy, hogy 4-5 cm pereme maradjon.
  7. A sajtra halmozzuk a kihűlt tölteléket, majd ráhajtjuk az üresen hagyott tésztaperemet úgy, hogy a közepe szabadon maradjon.
  8. A tésztát felvert tojással megkenjük. 200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3325
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 17.

Ajánló

Melegen, cikkekre vágva kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zöldséges lepénytorta alapja egy vajas tészta, amelyet változatosan tölthetünk. Ezúttal olyan zöldségek kerültek bele, amelyek szinte egész évben kaphatóak, vagy fagyasztott, szárított, esetleg konzerv (gondolok itt a kukoricára) formában megtalálhatóak. Tavasszal, nyáron, ősszel az éppen kapható friss zöldségekből készítsük.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...