r
Nosalty Logó

Zöldséges lencse curry

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Buday Péter
Zöldséges lencse curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    780 micro
  • β-karotin
    2386 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2850.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    731.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    3121 micro
  • β-karotin
    9545 micro
  • β-crypt
    568 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2542 micro
Összesen 1566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségek leeső részeit felöntjük vízzel, megsózzuk, és zöldség alaplevet főzünk belőle.
  2. Kockára vágjuk a sárgarépát, cukkinit, zellert, piros színű kaliforniai paprikát – a sárgarépát leforrázzuk, mert csak így tud együtt elkészülni a többi puhább állagú zöldséggel.
  3. Növényi olajban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd a zöldségeket. Teszünk rá ízlés szerint egy kevés chili paprikát, friss gyömbért, őrölt borsot, reszelt szerecsendiót, sózzuk és megszórjuk a curry porral.
  4. Felöntjük kevés alaplével, amikor roppanósra puhultak a zöldségek, belekeverjük a tejfölt és a vöröslencsét. (Ha rendes lencséből csináljuk, akkor az előre megfőzzük sós, hagymás vízben.)
  5. Beforraljuk. Ízesítjük néhány csepp citrommal és frissen csavart narancslével. Egy szelet finoman elkészített húsnak kiváló kísérője lehet.
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10276
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges lencse curry
Buday Péter 18 recept

-

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...