r
Nosalty Logó

Zöldséges-krémes csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Zöldséges-krémes csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 789 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3151 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1195 micro
Összesen 789 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    315.6 g

Zsír

  • Összesen
    187.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7993.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    1484 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    3502 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1639.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    602 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    1947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3091 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4780 micro
Összesen 3151 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    320 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, ahol vastagabb, klopfoljuk.
  2. Ízlés szerint sózzuk és olajjal kikent tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük.
  3. A tojást megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk.
  4. Egy tálba aprítjuk a hagymát zöldjével együtt, paradicsomot, hozzáadjuk a felkockázott főtt tojást, tejfölt, majonézt, zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  5. Ezt a zöldséges krémet a húsra kenjük, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
  6. Reszelt sajttal megszórjuk, és fólia eltávolítása nélkül még kb. 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1740
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges-krémes csirkemell
Salamon Csilla 1203 recept

Én rizi-bizivel tálaltam.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...