r
Nosalty Logó

Zöldséges-kolbászos tojásfehérje omlett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges-kolbászos tojásfehérje omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1797 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    143.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5777.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    4282 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    850.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1797 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    213 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjüka sütőt 180 fokra.
  2. Egy nagy serpenyőben az olívaolajat felhevítjükés rádobáljuka felkockázott bacont, és a felkarikázott nyerskolbász. Kb. 5 percig sütjük, csak hogy éppen színük legyen.
  3. Közben, egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk. A kolbászt és a bacont ide átpakoljuk.
  4. A gombáknak a szárait eltávolítjuk, kicsit megtisztítjukmegmossukés a bacon-kolbász zsírában jól átsütjük, majd a tepsibe halmozzuk.
  5. A tojásfehérjét a tejjel és a sajttal jól elkeverjük, majd fűszerezzükés ráöntjüka megsütött gomba-bacon-kolbász együttesre. Szépen elegyengetjük, és a félbevágott koktélparadicsomokat rájuk pakoljuk.
  6. Betoljuka sütőbe és 20 perc múlva, snidlinggel díszítve a tegnap készült szódás kenyérrel és friss vajjal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10236
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádok reggelizni. Ezért hétvégén, ha tehetem óriás bűnözést csapok. Viszont most kitaláltam egy olyan receptet ami fehérje gazdag, kevesebb benne a kalória és még egészséges (ha a kolbászt kihagyjuk belőle) is. Szerintem egyébként vacsorára, vagy egy gyors ebédre is össze lehet dobni és tényleg nem túl tömős. Hasonlít az olasz frittata-ra (omlettszerű egytál étel), de még sem az,hiszen csakis tojás fehérjéből készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...