r
Nosalty Logó

Zöldséges frittata KönyvParfé konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges frittata KönyvParfé konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1032 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    125 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4860.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1817 mg
  • Nátrium
    1478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1522.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1828 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    370 mg
  • D vitamin:
    497 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    1800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1242 micro
  • α-karotin
    684 micro
  • β-karotin
    6195 micro
  • β-crypt
    976 micro
  • Likopin
    16467 micro
  • Lut-zea
    7846 micro
Összesen 1812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    806 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és olívaolajon üvegesre pároljuk.
  2. Közben felszeleteljük vékony karikákra a cukkinit, felcsíkozzuk a paprikát.
  3. Hozzáadjuk a zöldségeket a hagymához, belemegy a zúzott fokhagyma is, majd pár percig, közepes lángon sütjük az egészet. Figyelünk arra, hogy ne égjen meg, mert a kesernyés íz nem finom!
  4. Felverjük egy nagyobb edénybe a tojásokat, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és jó alaposan összekeverjük az egészet. Beleforgatjuk a reszelt sajtot is.
  5. Amikor egy kicsit megpuhultak a serpenyőben a zöldségek, beleöntjük a sajtos tojásos masszát, belehelyezzük a paradicsomokat, és hagyjuk 1 percig alacsony lángon sülni. Ha már bugyog a közepe, átrakjuk a sütőbe, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Kész is! Kenyeret és friss zöldséget adunk mellé.
  6. FIGYELEM! Olyan serpenyőt válassz, amit használhatsz a gáztűzhelyen is! Ha nincs ilyened, akkor tedd át a zöldségeket egy tepsibe, amikor már kicsit megpuhultak, öntsd rá a tojást, és így süsd meg a sütőben.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2069
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 22.

Ajánló

A könyvről bővebben olvashatsz az oldalamon, ahol még sok étel-könyv párosítást találsz. A Facebook-on is fent vagyok! Parfé Tipp: A tojásba tehetsz szárított fűszereket; finom lehet oregánóval, bazsalikommal is. De nem csak a fűszerekkel és a zöldségekkel variálhatsz, hanem a sajtokkal is. Egy kevés füstölt sajt és megint más ízeket kapsz. Itt már csak a képzeleted és a hűtőd tartalma szab határokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

David Benioff: Tolvajok tele című könyvét olvasásakor tudtam, hogy valamilyen tojásos ételt készítek a könyv mellé. Egy ekkora ziccert nem szabad kihagyni! Ez egy pofonegyszerű zöldséges frittata, ami ebben a kutyahideg időben is fenséges reggeli vagy vacsora. Hamar kész van, a zöldségek variálásával Te is megtalálod a neked legkedvesebb változatot. Az enyémbe most cukkini, piros kaliforniai paprika és egy kevés sajt került. A könyvben 12 tojás útját követheted nyomon, ezért meg sem próbáltam kevesebből dolgozni. Ebből egy HATALMAS adag lett, a mennyiséget kedvedre változtathatod. Igencsak javaslom kipróbálásra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...