r
Nosalty Logó

Zöldséges-csirkés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
La fée de cuisine
Zöldséges-csirkés pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pite tésztához:

A raguhoz:

Összesen 1313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pite tésztához:

A raguhoz:

Összesen 5252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pite tésztához:

A raguhoz:

Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2042.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1315 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    184.7 g

Zsír

  • Összesen
    327.6 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8168.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2162 mg
  • Nátrium
    4491 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1731.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4035 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 5252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A pite tésztához:

A raguhoz:

Elkészítés

A pite tésztához:

  1. Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában borsó nagyságú vaj darabkák maradnak.)
  2. Ezt követően elkezdjük adagolni evőkanalanként a hideg vizet. Akkor jó a tésztánk állaga, ha egy kis adag tésztát összenyomva összeáll. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet. Azonban a túl sok víztől a tészta kemény lehet.
  3. A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára öntjük, és egy gombócot formálunk belőle, arra figyelve, hogy a tésztát nem gyúrhatjuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró vajdarabkák még látszódnak benne.
  4. A gombócot egy kis liszttel hintjük le, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.

A raguhoz:

  1. A húst először ujjnyi szeletekre vágjuk, majd felkockázzuk. Bő víz alatt megmossuk, és lecsepegtetjük. Sóval, borssal ízesítjük, kézzel jól összeforgatjuk, hogy minden kockát érjenek a fűszerek. A végén pirospaprikával hintjük meg.
  2. A metélőhagymát felszeleteljük, a vöröshagymát pedig felkockázzuk. Egy kiolajozott serpenyőbe elkezdjük üvegesre pirítani a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és a rozmaringot. Fedő alatt főzni kezdjük. Időközönként megkeverjük.
  3. Amikor a hús már puhulni kezd, hozzáadjuk a tavaszi zöldségkeveréket és a metélőhagymát. Jól átforgatjuk, majd visszahelyezzük a serpenyőre a fedőt. A húsleveskockát forró vízben feloldjuk, és a serpenyőbe öntjük. Jól összekeverjük, majd újra hagyjuk a fedő alatt párolódni.
  4. Amikor kicsit már elforrta a levét, hozzáöntjük a tejszínt, jól összekeverjük, és ezt követően már fedő nélkül főzzük tovább. Amikor már kezd besűrűsödni a ragu, hozzáadjuk a feldarabolt vajat és a lisztet is. Jól összekeverjük, majd addig főzzük, amíg el nem éri a kívánt állagot.
  5. A sütőformát kiolajozzuk, és belekanalazzuk a ragut. A pitetésztát meglisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és a ragu tetejére helyezzük. A sütőforma szélére jól rányomkodjuk a tésztát. A lelógó részeket levágjuk. A pite tésztát villával megböködjük, hogy a levegő ki tudjon szállni - így nem fog felpúposodni a teteje. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4111
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Ez egy újabb variációja az egyszerű pitetésztámnak. Az elkészítése közben Arya Stark jutott az eszembe a Trónok harca című sorozatból, így az ő családjának a címerállatát készítettem el a pitém díszítéseként.

Hozzávalók

A pite tésztához:

A raguhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...