r
Nosalty Logó

Zöldséges-csirkés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
La fée de cuisine
Zöldséges-csirkés pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pite tésztához:

A raguhoz:

Összesen 1313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pite tésztához:

A raguhoz:

Összesen 5252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pite tésztához:

A raguhoz:

Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2042.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1315 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    184.7 g

Zsír

  • Összesen
    327.6 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8168.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2162 mg
  • Nátrium
    4491 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1731.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4035 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 5252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A pite tésztához:

A raguhoz:

Elkészítés

A pite tésztához:

  1. Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában borsó nagyságú vaj darabkák maradnak.)
  2. Ezt követően elkezdjük adagolni evőkanalanként a hideg vizet. Akkor jó a tésztánk állaga, ha egy kis adag tésztát összenyomva összeáll. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet. Azonban a túl sok víztől a tészta kemény lehet.
  3. A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára öntjük, és egy gombócot formálunk belőle, arra figyelve, hogy a tésztát nem gyúrhatjuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró vajdarabkák még látszódnak benne.
  4. A gombócot egy kis liszttel hintjük le, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.

A raguhoz:

  1. A húst először ujjnyi szeletekre vágjuk, majd felkockázzuk. Bő víz alatt megmossuk, és lecsepegtetjük. Sóval, borssal ízesítjük, kézzel jól összeforgatjuk, hogy minden kockát érjenek a fűszerek. A végén pirospaprikával hintjük meg.
  2. A metélőhagymát felszeleteljük, a vöröshagymát pedig felkockázzuk. Egy kiolajozott serpenyőbe elkezdjük üvegesre pirítani a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és a rozmaringot. Fedő alatt főzni kezdjük. Időközönként megkeverjük.
  3. Amikor a hús már puhulni kezd, hozzáadjuk a tavaszi zöldségkeveréket és a metélőhagymát. Jól átforgatjuk, majd visszahelyezzük a serpenyőre a fedőt. A húsleveskockát forró vízben feloldjuk, és a serpenyőbe öntjük. Jól összekeverjük, majd újra hagyjuk a fedő alatt párolódni.
  4. Amikor kicsit már elforrta a levét, hozzáöntjük a tejszínt, jól összekeverjük, és ezt követően már fedő nélkül főzzük tovább. Amikor már kezd besűrűsödni a ragu, hozzáadjuk a feldarabolt vajat és a lisztet is. Jól összekeverjük, majd addig főzzük, amíg el nem éri a kívánt állagot.
  5. A sütőformát kiolajozzuk, és belekanalazzuk a ragut. A pitetésztát meglisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és a ragu tetejére helyezzük. A sütőforma szélére jól rányomkodjuk a tésztát. A lelógó részeket levágjuk. A pite tésztát villával megböködjük, hogy a levegő ki tudjon szállni - így nem fog felpúposodni a teteje. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4129
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Ez egy újabb variációja az egyszerű pitetésztámnak. Az elkészítése közben Arya Stark jutott az eszembe a Trónok harca című sorozatból, így az ő családjának a címerállatát készítettem el a pitém díszítéseként.

Hozzávalók

A pite tésztához:

A raguhoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...