Zöldséges-csirkés pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pite tésztához:
-
88g finomliszt319 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
8g víz0 kcal
A raguhoz:
-
113g zöldségkeverék81 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
113g víz0 kcal
-
19g vaj136 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g rozmaring7 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
45g metélőhagyma14 kcal
Összesen
1313
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pite tésztához:
-
350g finomliszt1274 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
6g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
32g víz0 kcal
A raguhoz:
-
450g zöldségkeverék324 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
450g víz0 kcal
-
76g vaj545 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
Összesen
5252
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pite tésztához:
-
13.1g finomliszt48 kcal
-
9.3g vaj67 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.2g víz0 kcal
A raguhoz:
-
16.8g zöldségkeverék12 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
16.8g víz0 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
18.7g csirkemellfilé22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.8g rozmaring1 kcal
-
7.5g főzőtejszín10 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
6.7g metélőhagyma2 kcal
Összesen
195
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 81.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2042.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 540 mg
-
Nátrium 1123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 432.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1009 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 606 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1315 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
1313
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 184.7 g
Zsír
-
Összesen 327.6 g
-
Telített zsírsav 187 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8168.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 755 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 2162 mg
-
Nátrium 4491 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1731.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4035 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 411 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 520 micro
-
Kolin: 564 mg
-
Retinol - A vitamin: 2422 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5261 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 655 micro
Összesen
5252
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
A pite tésztához:
-
350 g finomliszt
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
4 ek víz
A raguhoz:
-
45 dkg zöldségkeverék
-
1 db leveskocka
-
450 ml víz
-
76 g vaj
-
40 g finomliszt
-
500 g csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
3 szál rozmaring
-
200 ml főzőtejszín
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 csokor metélőhagyma
Elkészítés
A pite tésztához:
- Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában borsó nagyságú vaj darabkák maradnak.)
- Ezt követően elkezdjük adagolni evőkanalanként a hideg vizet. Akkor jó a tésztánk állaga, ha egy kis adag tésztát összenyomva összeáll. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet. Azonban a túl sok víztől a tészta kemény lehet.
- A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára öntjük, és egy gombócot formálunk belőle, arra figyelve, hogy a tésztát nem gyúrhatjuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró vajdarabkák még látszódnak benne.
- A gombócot egy kis liszttel hintjük le, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.
A raguhoz:
- A húst először ujjnyi szeletekre vágjuk, majd felkockázzuk. Bő víz alatt megmossuk, és lecsepegtetjük. Sóval, borssal ízesítjük, kézzel jól összeforgatjuk, hogy minden kockát érjenek a fűszerek. A végén pirospaprikával hintjük meg.
- A metélőhagymát felszeleteljük, a vöröshagymát pedig felkockázzuk. Egy kiolajozott serpenyőbe elkezdjük üvegesre pirítani a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és a rozmaringot. Fedő alatt főzni kezdjük. Időközönként megkeverjük.
- Amikor a hús már puhulni kezd, hozzáadjuk a tavaszi zöldségkeveréket és a metélőhagymát. Jól átforgatjuk, majd visszahelyezzük a serpenyőre a fedőt. A húsleveskockát forró vízben feloldjuk, és a serpenyőbe öntjük. Jól összekeverjük, majd újra hagyjuk a fedő alatt párolódni.
- Amikor kicsit már elforrta a levét, hozzáöntjük a tejszínt, jól összekeverjük, és ezt követően már fedő nélkül főzzük tovább. Amikor már kezd besűrűsödni a ragu, hozzáadjuk a feldarabolt vajat és a lisztet is. Jól összekeverjük, majd addig főzzük, amíg el nem éri a kívánt állagot.
- A sütőformát kiolajozzuk, és belekanalazzuk a ragut. A pitetésztát meglisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és a ragu tetejére helyezzük. A sütőforma szélére jól rányomkodjuk a tésztát. A lelógó részeket levágjuk. A pite tésztát villával megböködjük, hogy a levegő ki tudjon szállni - így nem fog felpúposodni a teteje. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4111
- Feltöltés dátuma: 2016. július 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
La fée de cuisine
122 recept
Ez egy újabb variációja az egyszerű pitetésztámnak. Az elkészítése közben Arya Stark jutott az eszembe a Trónok harca című sorozatból, így az ő családjának a címerállatát készítettem el a pitém díszítéseként.