r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkemelltekercs tejszínes gombamártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Krityó
Zöldséges csirkemelltekercs tejszínes gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2538 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3547 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 636 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.4 g

Zsír

  • Összesen
    173.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5620.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2383 mg
  • Nátrium
    2364 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1763.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2046 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    4977 micro
  • β-karotin
    14186 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2857 micro
Összesen 2538 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát, cukkinit és pritaminpaprikát egyforma hosszúságúra és vékonyságúra vágjuk (minden hússzeletbe 3-3-3 darabot kell tenni). A sárgarépát kicsit megpároljuk, hogy még véletlenül se maradjon kemény.
  2. A hagymát és a gombát felszeleteljük.
  3. Minden hússzeletbe teszünk 1 szelet bacont (én félbevágtam, és duplán raktam, úgy biztos, hogy az egész hússzeletet beteríti), rá a zöldségeket 3-3-3 db-ot, és felgöngyöljük. Fogpiszkálóval rögzítjük (ennél nem használok hústűt, mert teflon serpenyőben csinálom).
  4. Kevés olajat forrósítunk, és hirtelen megsütjük a húsokat (épp hogy megfehéredjen). Ezután 2 dl vízzel felöntjük, és lefedve kb. 15 percig pároljuk. Ha a hús megpuhult, a levét teljesen elpároljuk, és egy kicsit megpirítjuk. Kivesszük a göngyölegeket.
  5. A visszamaradt olajban megdinszteljük a hagymaszeleteket. Hozzáöntjük a gombát, ételízesítővel és borssal megszórjuk. Majd a 2 dl tejszínnel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. Ha szükséges, még egy kevés vizet öntünk hozzá. Tálaláskor minden göngyölegre bőven lehet önteni a gombamártásból.
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9691
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 07.

Ajánló

Rizi-bizi vagy párolt rizs illik hozzá

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Most csináltam ezt a saját találmányt először. A család megszavazta, hogy az "étlapon" maradhat, így hát Veletek is megosztom. Remélem, hasonló véleménnyel lesztek! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...