Zöldséges csirkemell-vagdalt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
113g csirkemell (csontos)164 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
25g tej14 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
350
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
450g csirkemell (csontos)658 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
100g tej56 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Összesen
1399
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
47.2g csirkemell (csontos)69 kcal
-
8.4g sárgarépa3 kcal
-
6.3g fehérrépa4 kcal
-
5.7g zsemle15 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
5.2g vaj38 kcal
-
4.7g petrezselyem2 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
Összesen
147
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 711.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 113.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 2064 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 742 micro
Összesen
350
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 97.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 517 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2847.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 723 mg
-
Nátrium 1479 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 453.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1329 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 770 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 360 mg
-
Retinol - A vitamin: 538 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 8254 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2968 micro
Összesen
1399
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 260 micro
-
β-karotin 867 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemellről a bőrt ujjainkkal alányúlva egyben lefejtjük, félretesszük.
- A csontról a húst lefejtjük, ledaráljuk, vagy késes aprítógéppel péppé aprítattjuk.
- A húshoz adjuk a beáztatott és kinyomott zsemlét, a finomra reszelt répát, gyökeret. Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást, és alaposan összegyúrjuk, összedolgozzuk a masszát. Kissé lágy lesz, de az a lényeg, hogy formálható legyen!
- A masszát két részre osztjuk, formázzuk, és visszatapasztjuk a csontra.
- A bőrt ráfektetjük és cérnával átkötjük, hogy a formát megtartsa.
- Kivajazott jénaiba tesszük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
- Az eredeti recept nem írja, de a jénait én lefedtem, majd amikor késznek ítéljük a húst, akkor levesszük a tetejét, olajjal meglocsoljuk, és pirosra sütjük a bőrt.
- Másik hússal sütöttem együtt (külön-külön edényben), így én magasabb hőfokon készítettem, olyan 35-40 percig. Lehet kevesebb idő is elég neki, vendégeket és gyerekeket gardíroztam, így magára hagytam a sütőben a húst. :)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3525
- Feltöltés dátuma: 2012. március 15.
Ajánló
Burgonyapürével kínáltam, illik hozzá. Hidegen is finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
2003-as Príma Konyhában lelt recept. :) Most fedeztem fel, szerintem többször is készítem majd! Jó alternatívása a fasírtnak, és sokkal könnyedebb annál ízre és állagra is. A fűszerezést maximálisan a család ízlése határozza meg!