r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkecomb gerslivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Zöldséges csirkecomb gerslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2326.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    995.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2685 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25799 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1696 micro
Összesen 1750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    730 micro
  • β-karotin
    1790 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát megpucoltjuk és vastag karikákra vágjuk. A halványító zellert szélesebb darabokra szeljük. A friss kakukkfű levélkéit letépkedjük. (Ez szerencsére egy nagy cserépben évek óta mindig túléli a telet, így télen-nyáron van friss a főzéshez. Használom is szorgalmasan.)
  2. A csirke felsőcombokat (nagyon picikék voltak szegények) egy-két kanál olívaolajon mindkét oldalukon megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből.
  3. A serpenyőbe beletesszük a sárgarépát és a zellert, megsózzuk, rászórjuk a kakukkfűlevélkéket, hozzáadjuk a gerslit. Az egészre ráültetjük a megpirított csirkecombokat.
  4. Ráöntjük a bort, lefedjük, és kis lángon, időnként ellenőrizve, hogy nem fogyott-e el alóla a lé, elkezdjük főzni, párolni. Időnként a folyadékot pótoljuk vízzel (úgy kb. 1-2 deci lehetett összesen).
  5. A végén átszedjük egy tűzálló tálba úgy, hogy alulra kerül a gerslis zöldség, felülre a combok. (Miután sajnos a serpenyőm nyele nem bírja a sütőt, csak újabb edényt használva, két lépésben tudtam a közben előmelegített sütőben kicsit megpirítani a húst tálalás előtt.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1146
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 15.

Ajánló

A gersli  puhult meg a leglassabban, de szerencsére sem a zöldségek, sem a hús nem főtt túl ezalatt.  Ha maradt még az üveg alján egy kis rozé, nyugodtan megihatjuk hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges csirkecomb gerslivel
Pogácsa 392 recept

Tegnap láttam Jamie egy csodás bárányhúsos, boros, árpagyöngyös receptjét. Ebből nekem csak az árpagyöngy és egy kis rozé volt itthon, de azért igyekeztem az ötletből valamit mégis megvalósítani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...