r
Nosalty Logó

Zöldségekkel sült pácolt őzgerinc

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Häxa
Zöldségekkel sült pácolt őzgerinc
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    3119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 643 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    245.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4340.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2617 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1799.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    12476 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 2566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    108 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fogunk egy jénait vagy más tűz- és hidegálló edényt, belerakjuk a húst. Ez egyben sült, de lehet szeletelve is. Rá-alá-köré szórjuk a borókabogyót, szegfűborsot, frissen őrölt tarkaborsot, babérlevelet.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk, a húsra halmozzuk, és mellé, ahogy elfér. Ha egy mód van rá, a petrezselyem és a zeller levelét is!
  3. Mindezt leöntjük az olaj és bor keverékével, lefedjük és hűvösre tesszük.
  4. Sütés előtt sózzuk, átforgatjuk. Előmelegített sütőben lefedve pároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk. A sütési idő a mennyiségtől meg a sütő típusától függ. Látszani fog rajta, amikor készen van. :)
  5. Mindenképpen zöldségekkel együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9887
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha vadat főzünk, ebben a pácban szoktam fürdetni legalább egy éjszakát, de akár kettőt is. A pácolódás és a sütés alatt pompásan átveszik az összetevők egymás ízét és illatát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...