Zöldségekkel sült pácolt őzgerinc
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Häxa
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g őzgerinc300 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
75g vörösbor64 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
643
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g őzgerinc1200 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
2566
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
41.9g őzgerinc50 kcal
-
6.7g sárgarépa2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
6.7g zeller2 kcal
-
6.3g gomba1 kcal
-
4.2g paprika1 kcal
-
4.2g paradicsom1 kcal
-
12.6g vörösbor11 kcal
-
11.3g vöröshagyma4 kcal
-
2.5g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
3.6g napraforgó olaj31 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
106
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1085.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 654 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 449.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1267 micro
-
β-karotin 3119 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
643
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 245.4 g
Zsír
-
Összesen 111.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 850 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4340.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 358 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 381 mg
-
Foszfor 2617 mg
-
Nátrium 792 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1799.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1250 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 63 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5069 micro
-
β-karotin 12476 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 861 micro
Összesen
2566
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 212 micro
-
β-karotin 523 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 108 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
1 kg őzgerinc
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 szál petrezselyem
-
1 kis db zeller
-
15 dkg gomba
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
3 dl vörösbor
-
3 közepes db vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
borókabogyó ízlés szerint
-
szegfűbors ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
-
7 db babérlevél
Elkészítés
- Fogunk egy jénait vagy más tűz- és hidegálló edényt, belerakjuk a húst. Ez egyben sült, de lehet szeletelve is. Rá-alá-köré szórjuk a borókabogyót, szegfűborsot, frissen őrölt tarkaborsot, babérlevelet.
- A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk, a húsra halmozzuk, és mellé, ahogy elfér. Ha egy mód van rá, a petrezselyem és a zeller levelét is!
- Mindezt leöntjük az olaj és bor keverékével, lefedjük és hűvösre tesszük.
- Sütés előtt sózzuk, átforgatjuk. Előmelegített sütőben lefedve pároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk. A sütési idő a mennyiségtől meg a sütő típusától függ. Látszani fog rajta, amikor készen van. :)
- Mindenképpen zöldségekkel együtt tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 9887
- Feltöltés dátuma: 2014. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Häxa
52 recept
Ha vadat főzünk, ebben a pácban szoktam fürdetni legalább egy éjszakát, de akár kettőt is. A pácolódás és a sütés alatt pompásan átveszik az összetevők egymás ízét és illatát.