r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres vargányagomba-leves barna csiperkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldfűszeres vargányagomba-leves barna csiperkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Nokedli

Összesen 252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Nokedli

Összesen 1002 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Nokedli

Összesen 38 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    3110 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6231.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    5030 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    12438 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 1002 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    188 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

Leves

Nokedli

Elkészítés

Leves

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk a répát. Ha fagyasztott a gomba, akkor is meg kell mosni. A csiperkegombát szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát apróra felvágjuk, majd olívaolajon megdinszteljük. Aztán hozzáadjuk a zöldségeket, a fokhagymát, tv paprikát, paradicsomot, és lassú tűzön tovább dinszteljük.
  3. Felöntjük húsleves alaplével, hozzáadjuk a fűszereket: borsot, zöldfűszer-keveréket, babérlevelet. Aki teheti friss fűszereket használjon azzal sokkal ízletesebb lesz a leves. Addig főzzük, míg a répa megpuhul, de még nem főtt szét.
  4. Mielőtt megfő a répa, elkészítjük a nokedlit. 4 evőkanál lisztet, 1 tojást, 2 evőkanál vizet egy csipet sóval csomómentesre elkeverünk. A tésztát beleszaggatjuk a levesbe, és körülbelül 5 percig tovább főzzük, míg a nokedli megfő.
  5. Ha kész, tejföllel, frissen megszórt bazsalikommal és petrezselyemmel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 743
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a gombát mindenféleképpen. Ilyenkor télen pedig jól esik egy forró leves. Én zöld fűszerekkel megbolondítva készítettem el. De nyáron is kitűnő választás egy ebédre főleg friss fűszerekkel elkészítve.

Hozzávalók

Leves

Nokedli

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...