Zöldfűszeres vajban sült omlós pulykamáj
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
133g pulykamáj171 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
292
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
800g pulykamáj1024 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1745
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
88.6g pulykamáj113 kcal
-
11.1g vaj79 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
192
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 727 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 103.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10858 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 903 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 10853 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
292
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.1 g
Zsír
-
Összesen 125.1 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 3535 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4362.1 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 551 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 72 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 2260 mg
-
Nátrium 1059 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 622.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65148 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 158 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 400 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 90 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5419 micro
-
Kolin: 1794 mg
-
Retinol - A vitamin: 65119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 390 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1745
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 391 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 483.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7215 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 600 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 7211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg pulykamáj
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 teáskanál majoranna
-
0.5 teáskanál rozmaring
-
0.5 teáskanál fehér bors
-
0.5 teáskanál fekete bors
-
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
0.5 teáskanál bazsalikom
-
1 csipet só
Elkészítés
- A májat lehártyázzuk, megtisztítjuk, a nagyobb darabokat esetleg félbevághatjuk. A vajat megolvasztjuk, és elkeverjük benne a fűszereket, az arányokon és mennyiségeken ízlés szerint módosíthatunk, de a fűszerek akár el is hagyhatóak! A fokhagymát igen apróra vágva adjuk hozzá.
- Egy közepes méretű, üveg sütőtálat kivajazunk, két rétegben fektetjük a májakat, a fűszeres vajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük, és 150-160 C fokos sütőben 50-70 percig lassan pároljuk.
- Az alufóliát eltávolítjuk, a lével meglocsoljuk, és további 15-20 perc alatt 170 C fokon 1-2 gyors locsolás mellett pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 21160
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 28.
Ajánló
Család egyik fele éppen csak pirosan, a másik fele pedig már-már megégetve, jó ropogósan szereti. Amikor éppen csak piros, kiszedem a felét, s a többit visszateszem légkeveréssel még 12-15 percre, legalább 180 fokon. Köretként hagymás burgonyapüré illik hozzá leginkább, míg a savanyúságok közül a cékla és az almapaprika.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Resztelt máj meg lisztbe forgatott máj, meg párizsi bundában és a többi. Mind nagyon finom, viszont fröcsög, pattog, pukkan... sokan alapvetően ezért nem szeretik elkészíteni. Ez a sütőben párolós recept biztosan megkímél a szétfröcsögő zsiradéktól, miközben a máj a vajban... vajpuhára készül, garantáltan nem lesz száraz vagy kemény.