r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres töltött karalábé

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Zöldfűszeres töltött karalábé
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

683
Kalória
27.9g
Fehérje
41.1g
Szénhidrátok
44.7g
Zsír
352.3g
Víz
123.9g
Koleszterin
9.4g
Rost
8.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4950 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    2433 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1409.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    496 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A húst befűszerezzük (ami lehet egyébként sertés, marha vagy akár a kettő vegyesen is, akkor): só, bors, hagyma és bárány esetén citromfű vagy menta. Összekeverjük a rizzsel, és félretesszük.
  2. A karalábék alját levágjuk, hogy megálljon a deszkán. A tetejét szintén lekanyarítjuk, majd késsel mélyedést vágunk bele. Ezután kiskanálra váltunk, és kikaparjuk a zöldséget úgy, hogy az alja és az oldala is fél centi vastag maradjon.
  3. A rizzsel elkevert húst a karalábékba töltjük, a kivájt zöldséget pedig felaprítjuk.
  4. A hagymát apróra vágjuk, egy magasabb falú serpenyőben vagy edényben kevés olajat hevítünk, majd rádobjuk. 5-6 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított karalábét, és 2-3 percig együtt főzzük.
  5. A megtöltött karalábékat beletesszük, és felöntjük annyi alaplével (vagy vízzel), ami félig ellepi őket. Fedő teszünk rá, és 20-25 perc alatt puhára főzzük.
  6. Közben a zöldfűszereket felaprítjuk, összekeverjük a tejföllel, és összeturmixoljuk.
  7. Ha a karalábé megpuhult és a hús megfőtt, akkor kivesszük a karalábékat, és összeturmixoljuk a karalábét a főzővízzel. Folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a zöldfűszeres tejfölt, visszatesszük a karalábékat, és beleszórjuk a megtisztított egreseket. 5-6 perc alatt összemelegítjük (de ne forraljuk, mert kicsapódik), és ha az egres is kicsit megpuhult, de még nem főtt szét, akkor már tálalhatjuk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Egy ideje nagy kedvenc nálam így kora nyáron a töltött karalábé, amin most csavartam kettőt: zöldfűszeres tejföllel, egressel és bárányhússal készítettem, eszméletlen jó lett!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!