r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres-tejszínes csirkecombok

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kiss Móni
Zöldfűszeres-tejszínes csirkecombok
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

917
Kalória
48.9g
Fehérje
34g
Szénhidrátok
63.1g
Zsír
297.5g
Víz
252g
Koleszterin
3g
Rost
17.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 917 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 917 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    195.7 g

Zsír

  • Összesen
    252.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5756.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1494 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2134 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1190.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5296 micro
Összesen 3669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrét, majd alapossan megmossuk.
  2. Az olajból, sóból és zöldfűszerkeverékből egy pácot csinálunk, majd ezt összeforgatjuk a hússal.
  3. Tepsibe rakosgatjuk, a megmaradt páclevet ráöntjük. Fólia alatt 40 percet sütjük, puhítjuk, majd fólia nélkül kb. 10-15 percet pirosítjuk!
  4. Ha kész, akkor a csirkecombokat kiszedjük egy tálra, a sült olajat pedig beleöntjük egy serpenyőbe.
  5. Felforrósítjuk, majd beleöntjük a borsót és kukoricát.
  6. Közben egy tálba tesszük a tejszínt, és hozzáadjuk a majonézt, jól elkeverjük.
  7. Egy másik tálba rakjuk a lisztet, és némi tejjel elkeverjük.
  8. Ha megpirult a zöldség, akkor hozzáadjuk a tejszínes szószt, elkeverjük, majd a lisztes szószt, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet.
  9. Rottyanásig főzzük, majd ha kész, áttesszük egy lábasba, és beletesszük a húst.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22

Én penne tésztát készítettem hozzá, de spagetti is jó. Imádjuk az ilyen szószos dolgokat, pláne a párom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!