r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres rizses csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
pussycat
Zöldfűszeres rizses csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 816 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4900 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 816 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    228.8 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3847.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    482 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1420 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    5760 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3248 micro
Összesen 4900 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk, és jól beszórjuk ételízesítővel. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  2. Egy nagyobb lábosban ahagymát kockára vágjuk, és az olajon közepes hőmérsékletenmegdinszteljük.
  3. Most nagyra vesszük a lángot, és ha forró a hagymás olaj, beleforgatjuk a csirkedarabokat úgy, hogy minden oldala kicsit kifehéredjen.
  4. Rádobjuk a kb. 5 cm hosszú csíkokra vágott paprikákat, és együtt forgatjuk tovább, hogy a paprika is megsüljön.
  5. Közben rászórjuk a fűszereket, és az összevágott petrezselymet, sózzuk, ha szükséges.
  6. Most felengedjük 4 bögre (2,5 dl-es)vízzel. Addig főzzük, amíg a csirke majdnem teljesen puha.
  7. Ekkor beletesszük a rizst, felforraljuk, majd a lángot a lehető legkisebbre vesszük, lefedve így pároljuk. Most már nem szabad a fedőt levenni és keverni!
  8. 25-30 perc alatt a rizs megpuhul, és már tálalhatunk is.
  9. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3518
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Az én Mamám mindig így főzte a rizses húsokat, nem pirosra. Eddig úgy is hívtam, hogy fehér rizses hús vagy csirke. A rozmaring és kakukkfüves változatot csak mostanában kezdtem készíteni. Szoktam piros rizses húst is főzni, úgy az Anyósomtól láttam. Mindkettőt nagyon szeretjük. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...