Zöldfűszeres-kurkumás rakott csirkemell rizzsel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
A rakott csirkemellhez
-
90g csirkemellfilé108 kcal
-
40g rizs143 kcal
-
2g olívaolaj21 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
3g koriander1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
46g füstölt virsli124 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
A tálaláshoz
-
50g paradicsom9 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
457
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
A rakott csirkemellhez
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
460g füstölt virsli1237 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
A tálaláshoz
-
500g paradicsom90 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
4559
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
A rakott csirkemellhez
-
32.4g csirkemellfilé39 kcal
-
14.4g rizs51 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1.1g koriander0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
16.5g füstölt virsli44 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
A tálaláshoz
-
18g paradicsom3 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
7.2g tejföl14 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
163
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1056.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 186 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 803 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 590 micro
Összesen
457
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 302.2 g
Zsír
-
Összesen 199.4 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1079 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10568.5 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 403 mg
-
Kálcium 1732 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 559 mg
-
Foszfor 3477 mg
-
Nátrium 4322 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 370.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1860.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1383 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 220 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1628 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 121 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1291 micro
-
Kolin: 837 mg
-
Retinol - A vitamin: 686 micro
-
α-karotin 516 micro
-
β-karotin 8028 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 5899 micro
Összesen
4559
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 463 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
A rakott csirkemellhez
-
90 dkg csirkemellfilé
-
3 ek olívaolaj
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csokor koriander
-
3 ek ételízesítő
-
4 kk kurkuma
-
460 g füstölt virsli
A tálaláshoz
-
5 közepes db paradicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
2 dl tejföl
-
10 teáskanál mustár
Elkészítés
A rakott csirkemellhez
- Jénai tálba tesszük az olajat.
- Beletesszük a mosott rizst, ételízesítőt, borsot, kurkumát és elkeverjük.
- A hagymák felét rászórjuk, majd a zöldfűszerek felét is rászórjuk, elkeverjük vele.
- A mellszeletek, amiket ízesítünk borssal, ételízesítővel, kurkumával, szépen ráhelyezzük.
- Erre kerül a másik fele a hagymáknak, a zöldfűszereknek, a húsra szórva.
- A rizs másik felét a hús tetejére tesszük, elsimítjuk, majd rátesszük a darabolt virslit.
- Bőven felöntjük vízzel.
- Rátesszük a jénai tetejét.
- A sütőben, középső rácson kb. 80 percig pároljuk 160-170 fokon.
- Kikapcsolás után is bent hagyjuk még 20 percig, hogy kiperegjen teljesen a rizs és minden íz átjáródjon.
- A legvégén elkeveredik a sok zöldfűszer, a hagymák és a virsli is kissé megpirul a tetején.
- Tálaljuk: petrezselyemmel, paradicsommal, tejföllel, zöldpaprikával.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4607
- Feltöltés dátuma: 2011. június 27.
Ajánló
Finom bor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Vendégek jöttek, és szerettem volna finom, nem túl megterhelő, érdekes íz és színvilágú étellel várni a vendégeket. Sikerült. :-) Az ünneplős, vendégfogadós jénaim 8 literes, a vendégek száma velünk együtt 10 fő volt. Nagyon finom második fogás volt. A zöldborsó leves után. :-)