Zöldfűszeres-cukkinis csirkemell
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
6g kacsazsír0 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
60g tv-paprika10 kcal
-
48g cukkini8 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
20g alaplé1 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
30g cheddar sajt121 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
A körethez
-
240g újkrumpli148 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g víz0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
A tálaláshoz
-
6g bazsalikom1 kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
30g kacsazsír0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g só0 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
300g tv-paprika49 kcal
-
240g cukkini39 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
9g oregánó24 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
150g cheddar sajt605 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
A körethez
-
1200g újkrumpli739 kcal
-
0g só0 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A tálaláshoz
-
30g bazsalikom7 kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
0.6g kacsazsír0 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
9.6g csirkemellfilé11 kcal
-
5.7g tv-paprika1 kcal
-
4.6g cukkini1 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
0.2g oregánó0 kcal
-
1.1g bazsalikom0 kcal
-
1.1g bazsalikom0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.9g alaplé0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
2.9g cheddar sajt12 kcal
-
4.8g főzőtejszín6 kcal
A körethez
-
23g újkrumpli14 kcal
-
0g só0 kcal
-
38.3g víz0 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
A tálaláshoz
-
0.6g bazsalikom0 kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1887.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 437 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 829 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 446 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 2117 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3919 micro
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 189.6 g
Zsír
-
Összesen 177.1 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9438.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 2186 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 691 mg
-
Foszfor 2875 mg
-
Nátrium 3465 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 4144.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2335 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 585 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 2228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 597 micro
-
Kolin: 690 mg
-
Retinol - A vitamin: 1449 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 10583 micro
-
β-crypt 88 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19594 micro
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- A kacsazsíron a hagymát, fokhagymát a sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
- Beletesszük a csirkemellfilét felkockázva, fehéredésig pirítjuk, keverés mellett.
- Majd beletesszük a zöldpaprikát kicsire felkockázva, a felkockázott cukkinit (amit héjastól, teszünk bele, mert zsenge), a finomra vágott petrezselymet, az aprított oregánót, citromos bazsalikomot, görög bazsalikomot, hagyományos bazsalikomot, sót és az őrölt borsot, kurkumát. Pár perc főzés után kóstolás, felöntjük a húslével, fedő alatt, keverés után 160 fokon kb. 40-45 percig főzzük.
- Egy kis tálban a reszelt sajtot a tejszínnel elkeverjük, majd ha a csirkemelles szósz kész, kb. 45 perc múlva (kóstolás, ellenőrzés, szükség szerint még ízesítés), felöntjük a sajtos tejszínnel, összeforraljuk, és ha kész, tálalhatjuk.
- Egy fazékban feltesszük főni a tisztított, vékonyan hámozott/vagy héjas újburgonyát felkockázva, sós vízben.
- A burgonya hamar megfő (forrástól számítva kb. 15 perc), leöntjük róla a vizet, kicsit áttörjük (vagy teljesen).
- A vajat felolvasztjuk egy lábasban és a finomra vágott csokor petrezselymet egyszeri felforrásig hagyjuk hevülni, majd kikapcsoljuk.
- A vajas petrezselymet a felkockázott, áttört burgonyával elkeverjük, tálaljuk a petrezselymes újburgonyát a fűszeres csirkemellszósszal, tálaláskor díszítjük egy bazsalikombóbitával, kínáljunk hozzá reszelt sajtot, bármilyen nekünk tetsző savanyúságot.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10111
- Feltöltés dátuma: 2012. október 26.
Ajánló
Előtte egy könnyed levest ajánlok, gyümölcs, zöldség, karalábé, zöldbab. Ki mit szeret. Tálaláskor kínáljunk hozzá reszelt sajtot, savanyúságot, ásványvizet, idény szerinti szörpöt, finom bort.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nyár van, július, nagyon meleg, a locsolás miatt friss zöldfűszerekkel teli a kert és szépen fejlődik a cukkini, folyton van rajta, csak ötletek legyenek, de a nagy meleg, a gyors megoldásokat adja, sokszor. Cukkinis-zöldfűszeres csirkemellet szerettem volna készíteni, a nagy meleg miatt szószos formában, könnyű újburgonyával. A sok zöldfűszer finom és jellegzetes ízt adott az ételnek, egyik sem nyomta el a másikat, és még látványos is lett. Fontos, hogy mivel ez a recept július közepén készült, nem is igen kívántunk volna ettől zsírosabb, nehezebb ételt, a hűvös gyümölcsleves kifejezetten finom volt előtte. A családnak ízlett.