r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres-cukkinis csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldfűszeres-cukkinis csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 644 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3217 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 60 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    829 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2117 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3919 micro
Összesen 644 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9438.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2186 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    691 mg
  • Foszfor
    2875 mg
  • Nátrium
    3465 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    4144.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2335 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    585 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    10583 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19594 micro
Összesen 3217 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A kacsazsíron a hagymát, fokhagymát a sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a csirkemellfilét felkockázva, fehéredésig pirítjuk, keverés mellett.
  3. Majd beletesszük a zöldpaprikát kicsire felkockázva, a felkockázott cukkinit (amit héjastól, teszünk bele, mert zsenge), a finomra vágott petrezselymet, az aprított oregánót, citromos bazsalikomot, görög bazsalikomot, hagyományos bazsalikomot, sót és az őrölt borsot, kurkumát. Pár perc főzés után kóstolás, felöntjük a húslével, fedő alatt, keverés után 160 fokon kb. 40-45 percig főzzük.
  4. Egy kis tálban a reszelt sajtot a tejszínnel elkeverjük, majd ha a csirkemelles szósz kész, kb. 45 perc múlva (kóstolás, ellenőrzés, szükség szerint még ízesítés), felöntjük a sajtos tejszínnel, összeforraljuk, és ha kész, tálalhatjuk.
  5. Egy fazékban feltesszük főni a tisztított, vékonyan hámozott/vagy héjas újburgonyát felkockázva, sós vízben.
  6. A burgonya hamar megfő (forrástól számítva kb. 15 perc), leöntjük róla a vizet, kicsit áttörjük (vagy teljesen).
  7. A vajat felolvasztjuk egy lábasban és a finomra vágott csokor petrezselymet egyszeri felforrásig hagyjuk hevülni, majd kikapcsoljuk.
  8. A vajas petrezselymet a felkockázott, áttört burgonyával elkeverjük, tálaljuk a petrezselymes újburgonyát a fűszeres csirkemellszósszal, tálaláskor díszítjük egy bazsalikombóbitával, kínáljunk hozzá reszelt sajtot, bármilyen nekünk tetsző savanyúságot.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10126
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

Előtte egy könnyed levest ajánlok, gyümölcs, zöldség, karalábé, zöldbab. Ki mit szeret. Tálaláskor kínáljunk hozzá reszelt sajtot, savanyúságot, ásványvizet, idény szerinti szörpöt, finom bort.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres-cukkinis csirkemell
Éva-Anyóca 350 recept

Nyár van, július, nagyon meleg, a locsolás miatt friss zöldfűszerekkel teli a kert és szépen fejlődik a cukkini, folyton van rajta, csak ötletek legyenek, de a nagy meleg, a gyors megoldásokat adja, sokszor. Cukkinis-zöldfűszeres csirkemellet szerettem volna készíteni, a nagy meleg miatt szószos formában, könnyű újburgonyával. A sok zöldfűszer finom és jellegzetes ízt adott az ételnek, egyik sem nyomta el a másikat, és még látványos is lett. Fontos, hogy mivel ez a recept július közepén készült, nem is igen kívántunk volna ettől zsírosabb, nehezebb ételt, a hűvös gyümölcsleves kifejezetten finom volt előtte. A családnak ízlett.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...