r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres borban párolt csirkecomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Zöldfűszeres borban párolt csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 374 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4293.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    830 mg
  • Nátrium
    3023 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat és a csirkecombokat, minden oldalukon hirtelen megpirítjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, rádobáljuk a zöld fűszerek lecsipkedett leveleit, majd felengedjük a borral. Erős tűzön forraljuk, míg elszáll a bor alkoholtartalma (2 perc).
  3. Ezután felengedjük az alaplével, és lefedve közepes tűzön pároljuk. Eközben a leve java része is elfő. Ha sok lé marad, levehetjük a fedőt, és elpárologtatjuk a felesleget, hogy kevés, koncentrált szaftja maradjon, amivel a köretet megízesítjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2165
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres borban párolt csirkecomb
Évi néni 1830 recept

Előző nap egy nagy adag gnocchit készítettem, ami két napra is bőséges adag lett volna. Úgy "frissítettem" fel, hogy bacont pirítottam, és az abból kisülő kevéske zsíron megpirítottam a gnocchit. Ehhez már csak egy gyorsan elkészíthető húsételre volt szükség. Az egészet összeütöttem 25 perc alatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...