r
Nosalty Logó

Zöldborsós-sárgarépás, egyben sült fasírozott

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Pogácsa
Zöldborsós-sárgarépás, egyben sült fasírozott
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    836 micro
  • β-karotin
    2191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1392 micro
Összesen 315 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    2507 micro
  • β-karotin
    6573 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4177 micro
Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    356 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra felkockázzuk. A sárgarépát meghámozzuk, hosszában négy részre vágjuk, felkockázzuk. Így kb. borsó méretűek lettek a darabok.
  2. A hagymát kevés olíván (azt szoktam egyébként használni, de most a konfitált kacsacombból maradt még kacsazsír, inkább ez került a serpenyőbe) elkezdjük dinsztelni. Pár perc után megsózzuk, ment hozzá a sárgarépa és a mirelit zöldborsó. Lassan, kevergetve félpuhára pároljuk. Hagyjuk hűlni.
  3. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. A darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot és 3 púpos kanál zabpelyhet. Jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a zöldséges keveréket.
  4. Egy kisebb szilikonformába rakjuk a fasírozottat, bevizezett sütőpapírral beborítjuk, és betoljuk a sütőbe 45 percre.
  5. A végén levesszük róla a papírt, még hagyjuk 15 percet a sütőben. Bulgurral és savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1304
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 23.

Ajánló

Hidegen is nagyon finom vacsorára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós-sárgarépás, egyben sült fasírozott
Pogácsa 392 recept

Igyekszem minél több zöldséget tenni az ételekbe, ezért került a fasírozottba is zöldborsó meg sárgarépa. Jól is néz ki, meg finom is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...