Zöldborsós-füstölt sajtos rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
167g burgonya96 kcal
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
67g zöldborsó54 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
83g tej47 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24 kcal
Összesen
534
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
400g zöldborsó324 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
500g tej280 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
3201
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
37g burgonya21 kcal
-
18.5g darált sertéshús34 kcal
-
14.8g zöldborsó12 kcal
-
5.5g füstölt sajt18 kcal
-
18.5g tej10 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
118
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 767.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 217 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1810 micro
Összesen
534
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 205.3 g
Zsír
-
Összesen 142.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4604.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 932 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 2316 mg
-
Nátrium 720 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1302 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 308 mg
-
D vitamin: 264 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 505 micro
-
Kolin: 1215 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 1874 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10862 micro
Összesen
3201
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
50 dkg darált sertéshús
-
40 dkg zöldborsó
-
15 dkg füstölt sajt
-
0.5 l tej
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük.
- A darált húst olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
- A zöldborsót megpároljuk, ha mélyhűtött.
- A burgonyát meghámozzuk, belekarikázzuk a tepsibe, megsózzuk. Erre rakjuk a lepirított darált húst,amire rádobáljuk a felkockázott sajtot, a zöldborsót, majd a többi burgonyát a tetejére.
- A lisztből és a tejből világos rántást készítünk, a tűzről levéve belekeverjük a tojássárgákat, majd az egészet ráöntjük a rakott krumplinkra.
- Sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5790
- Feltöltés dátuma: 2013. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádjuk a rakott krumplit, de néha kell a változatosság is.... :)