Zöldborsós-baconos csirkemell nokedlivel
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkemellhez
-
5g kacsazsír0 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
-
40g bacon157 kcal
-
160g csirkemellfilé192 kcal
-
80g zöldborsó65 kcal
-
1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
60g víz0 kcal
A hús szaftjához
-
66g tejföl131 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A nokedlihez
-
120g finomliszt437 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
60g víz0 kcal
-
1200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
14 kcal
-
20g lapkasajt71 kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkemellhez
-
23g kacsazsír0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g só0 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
400g zöldborsó324 kcal
-
3 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
300g víz0 kcal
A hús szaftjához
-
330g tejföl653 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A nokedlihez
-
600g finomliszt2184 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g víz0 kcal
-
6000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
250g vegyes savanyúság70 kcal
-
100g lapkasajt357 kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkemellhez
-
0.2g kacsazsír0 kcal
-
0.9g vöröshagyma0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g bacon8 kcal
-
8.2g csirkemellfilé10 kcal
-
4.1g zöldborsó3 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3.1g víz0 kcal
A hús szaftjához
-
3.4g tejföl7 kcal
-
2g habtejszín6 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A nokedlihez
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
3.1g víz0 kcal
-
61.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
2.6g vegyes savanyúság1 kcal
-
1g lapkasajt4 kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 70.1 g
Zsír
-
Összesen 54.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3298.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 870 mg
-
Nátrium 1827 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1652.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 433 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2187 micro
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 350.5 g
Zsír
-
Összesen 270.9 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1762 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16494.1 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 507 mg
-
Kálcium 1764 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 687 mg
-
Foszfor 4348 mg
-
Nátrium 9133 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 567.1 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 8263.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1701 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 225 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 101 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 620 micro
-
Kolin: 1474 mg
-
Retinol - A vitamin: 1516 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 2165 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10935 micro
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Hozzávalók
A csirkemellhez
-
1.5 ek kacsazsír
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 dl víz
A hús szaftjához
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A nokedlihez
-
60 dkg finomliszt
-
2 kk kurkuma
-
3 db tojás
A tálaláshoz
-
25 dkg vegyes savanyúság
-
10 dkg lapkasajt
Elkészítés
A csirkemellhez
- A csirkemellfilét mossuk, lecsepegtetjük, közepesen nagy kockákra vágjuk. A hagymákat pucoljuk, lereszeljük. A bacont felkockázzuk. A fokhagymát picire vágjuk, v. nagyon vékonyan felszeleteljük, v. áttörjük.
- A kacsazsíron a kétféle hagymát kevés sóval, fedő alatt átpároljuk, majd beletesszük a felkockázott bacont, néha keverjük meg, de fedő alatt készre pároljuk, beletesszük a csirkemell kockák, fehéredésig keverés mellett átpirítjuk, beletesszük a fűszereket, beletesszük a házi mirelit zöldborsót, felöntjük kevés vízzel (néha keverjük és kóstoljuk meg), fedő alatt 150-160 fokon főzzük, kis lángon kb. 50 percig.
- Elkeverjük a tejföllel a tejszínt és a borsot és sót, majd ha a hús puha, az ízek megfelelőek, felöntjük vele a csirkemellet, elkeverjük, hagyjuk összeforrni, keverés mellett, és ha kész, kóstoljuk, majd kikapcsoljuk, melegen tartjuk.
- Egy tálban a nokedli hozzávalóit összekeverjük, vizet teszünk bele (ha többet, így lazább tésztát kapunk), és gyorsabb a sós, olajos, forrásban lévő vízbe a kiszaggatása, amint a nokedli feljön a víz tetejére, kb.1 perc várás, majd szedhetjük is ki, lecsepegtetve egy jénaiba tesszük, amikor kész az összes nokedli, tálalhatunk.
- A csirkemellet a nokedlival, savanyúval és szeletelt sajttal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5676
- Feltöltés dátuma: 2012. március 17.
Ajánló
A fokhagymát, én ebben az esetben, szép lehelet vékony szeletekre vágtam, mivel jó nagy gerezdjeim voltak itthon. Ezért ha nagyok, lehet reszelni is, amúgy apróra vágni vagy áttörni fokhagymanyomóval,ki hogy szereti, kinek mennyi ideje, türelme van hozzá. Finom bor. Sajttal és jó melegen tálaljuk. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Találtam a fagyasztóban lévő kutatásom során még: zöldborsót és csirkemellet, a szószos változat nem volt kérdés, bacont a hűtőben leltem, lapka sajtot is, tejszínt, nokedli meg régen volt, mivel a nap már hiányzik az életünkből, sárga színét a kurkumával hoztam be a tányérra, de nem tettem bele sokat, ne legyen túl domináns az íze, most a színére volt szükség.:-) A nokedli tésztájába kicsivel több vizet szoktam tenni, és jó alaposan elkeverem, ezáltal könnyebben tudom szaggatni és finom, lágy nokedlit kapok, nem is kell sokáig főzni.Van, aki kevesebb vizet használ, és nem keveri el teljesen sima egynemű tésztává, hagy benne egy kis tojásos-lisztes részt,és úgy szaggatja ki, azoknál kicsit az állaga a tésztának másabb lesz, mert jobban látszik kifőzés után is, miből van: liszt, tojás is...Kicsivel több ideig is kell főzni. Ez már tényleg ízlés kérdése, és hogy ki hogy tanulta, ki hogy tapasztalta, a szaggatáskor, hogy neki melyik mód a jobb. Finom volt a savanyúval, sajttal. Adhatunk hozzá reszelt trappista sajtot is.