Zöldborsóleves csirkeaprólékkal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g zöldborsó81 kcal
-
128g sárgarépa47 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
36g karalábé7 kcal
-
102g karfiol10 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
14 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
2g leveskocka7 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
16g paradicsom3 kcal
-
20g paprika3 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
237
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g zöldborsó405 kcal
-
640g sárgarépa234 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
71 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
1184
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
22g zöldborsó18 kcal
-
28.2g sárgarépa10 kcal
-
4g fehérrépa3 kcal
-
7.9g karalábé2 kcal
-
22.5g karfiol2 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
3.5g paradicsom1 kcal
-
4.4g paprika1 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
53
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 855.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 300.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1053 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 4002 micro
-
β-karotin 10454 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 413 micro
-
Lut-zea 3396 micro
Összesen
237
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.9 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4276.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 530 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 1156 mg
-
Nátrium 2145 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.8 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 1502 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5264 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 564 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 999 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 746 micro
-
Kolin: 462 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 20008 micro
-
β-karotin 52270 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2064 micro
-
Lut-zea 16978 micro
Összesen
1184
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 882 micro
-
β-karotin 2305 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 91 micro
-
Lut-zea 749 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
8 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
3 csapott ek finomliszt
-
1 db tojás
-
1 csipet cukor
Elkészítés
- Az aprólékot tisztítás, megmosás után hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habot, és kis lángon főzzük tovább.
- Közben az olajba beletesszük a borsót, a karikára vágott répákat és a többi zöldséget, amit kisebb darabokra vágtunk. Jól felforrosítjuk, és rádobjuk a leveskockát, illetve a sót, őrölt fehérborsot és cukrot.
- Öntünk alá legalább 1 dl vizet, és kis lángon majdnem puhára pároljuk a zöldségeket.
- Amikor a zöldségek megpárolódtak, megszórjuk 2 evőkanál liszttel, és jól elkeverjük.
- A hús alaplével apránként felengedjük. Aki akarja, leszűrheti előtte. Beledobjuk a paradicsomot és a paprikát.
- Kicsit hagyjuk összefőni, látjuk elég levesünk van-e, szükséges-e még víz hozzáadása, és megkóstoljuk elég ízletes-e. Ha valami szükséges még bele, ízesítjük.
- Lassan főzzük tovább. Közben elkészítjük a tojásból a galuskát. (A tojást villával gyengén felverjük, és beleszórjuk a lisztet, kicsit kevergetjük, ne legyen híg.)
- A gyengén fővő levesbe apró(!) galuskákat szaggatunk.
- Amikor az összes galuska a levesben van, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 67
- Össznézettség: 96944
- Feltöltés dátuma: 2012. október 03.
Ajánló
Bármikor, ebédre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Többféleképpen szoktam a zöldborsólevest készíteni, ez az egyik. A receptet a Fakanál Ahogy eszik úgy puffad blogjában találtam. Köszönet érte. Én egy kicsit változtattam rajta. Bármennyi lehet a husi és a zöldség mennyisége, ki mennyiből szeretné készíteni. A leves mennyisége természetesen ettől is függ. Annál a pontnál amikor a húslét a zöldségekre öntjük, van, hogy így csinálom: a húsléből a zöldségekre szedek a léből, jól elkeverem, és beleöntöm a húslébe. A továbbiak ugyanúgy történnek. A galuskákat én egy Tupperes nokedliszaggatóval szaggatom a levesbe, mert elég gyors vele.