Zöldborsóleves A kis gasztronautától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
125g zöldborsó101 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
14g tojás17 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
299
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
500g zöldborsó405 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1200g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
55g tojás69 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1194
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
21.9g zöldborsó18 kcal
-
10.5g sárgarépa4 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
3.9g petrezselyem1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
52.6g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
2.4g tojás3 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
52
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 488.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 607 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 407 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1883 micro
-
β-karotin 6123 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4552 micro
Összesen
299
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2067.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 414 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 288 mg
-
Foszfor 922 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1954.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2430 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 336 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1629 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 569 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 7532 micro
-
β-karotin 24491 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 18206 micro
Összesen
1194
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 85.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 330 micro
-
β-karotin 1073 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 797 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
3 db sárgarépa
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál cukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1.2 l víz
A csipetkéhez
-
1 db tojás
-
12 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- Az olajon kicsit megforgatjuk a kifejtett borsószemeket és rászórunk 1 tk-nyi cukrot. Kicsit megkaramellizáljuk, majd rátesszük a finomra vágott vöröshagymát és a felkarikázott sárgarépát. Kevés lével puhára pároljuk.
- Rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük vízzel és beletesszük az összekötött petrezselyem- és zellerzöldet. Csak 1 csokor petrezselyemzöldet főzzük a levesbe, a másik csokorral majd díszítunk. Ízlés szerint sózzunk, borsozzunk.
- Elkészítjük a csipetkét: 1 tojást kevés sóval felverünk, és annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. Összedolgozzunk és a levesbe borsó nagyságú csipetkéket szaggatunk. 2-3 perc alatt készre főzzük.
- Tálaláskor megszórjuk a másik csokor finomra vágott petrezselyemzölddel.
- Elkészítettem: 31 alkalommal
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 17633
- Feltöltés dátuma: 2012. június 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Nem szeretek ételízesítőket használni. Leveskockát is csak akkor, ha nagyon muszáj és nincs kéznél maradék húsleves vagy alaplé. Ebben a levesben szerintem nincs is szükség semmi adalékanyagra, hiszen a zsenge zöldborsó, a tavaszi friss sárgarépa és a rengeteg petrezselyemzöld adják meg a leves finom ízét.