r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves A kis gasztronautától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Zöldborsóleves A kis gasztronautától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 299 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1194 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 52 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1883 micro
  • β-karotin
    6123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4552 micro
Összesen 299 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2067.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1954.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1629 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7532 micro
  • β-karotin
    24491 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    18206 micro
Összesen 1194 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    330 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Az olajon kicsit megforgatjuk a kifejtett borsószemeket és rászórunk 1 tk-nyi cukrot. Kicsit megkaramellizáljuk, majd rátesszük a finomra vágott vöröshagymát és a felkarikázott sárgarépát. Kevés lével puhára pároljuk.
  2. Rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük vízzel és beletesszük az összekötött petrezselyem- és zellerzöldet. Csak 1 csokor petrezselyemzöldet főzzük a levesbe, a másik csokorral majd díszítunk. Ízlés szerint sózzunk, borsozzunk.
  3. Elkészítjük a csipetkét: 1 tojást kevés sóval felverünk, és annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. Összedolgozzunk és a levesbe borsó nagyságú csipetkéket szaggatunk. 2-3 perc alatt készre főzzük.
  4. Tálaláskor megszórjuk a másik csokor finomra vágott petrezselyemzölddel.
  • Elkészítettem: 31 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17633
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsóleves A kis gasztronautától
A kis gasztronauta 142 recept

Nem szeretek ételízesítőket használni. Leveskockát is csak akkor, ha nagyon muszáj és nincs kéznél maradék húsleves vagy alaplé. Ebben a levesben szerintem nincs is szükség semmi adalékanyagra, hiszen a zsenge zöldborsó, a tavaszi friss sárgarépa és a rengeteg petrezselyemzöld adják meg a leves finom ízét.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...