r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves 9. - tejes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldborsóleves 9. - tejes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 440 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 1761 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 50 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3134 micro
  • β-karotin
    8500 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5253 micro
Összesen 440 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3408.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    2559.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3430 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    603 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    12536 micro
  • β-karotin
    34000 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    21014 micro
Összesen 1761 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    360 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd beletesszük a pirospaprikát. Figyeljünk rá, nehogy a paprika megkeseredjen.
  2. Jöhet bele a répa, meg a borsó, aztán felengedjük vízzel. Aztán következik a só és a bors.
  3. Miközben fő a leves, bőven van időnk kikeverni a nokedlihez valókat.
  4. Mikor már majdnem készen van a leves, felöntjük tejjel. Ennél a résznél már nem érdemes kimenni a konyhából, mert figyelni kell a levesre, hamar kifut a tej miatt.
  5. Amint újra felforrt a tejjel, beleszaggatjuk a nokedlit.
  6. A tészta nagyon hamar megfő a levesben (feljön a tetejére). Ennél a résznél már csak az van hátra, hogy beleszórjuk a petrezselymet, és tálalunk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11004
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 26.

Ajánló

A legfinomabb zsenge-ifjú borsóból.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a nagymamám készítette így a levest, máshogy nem is ismertem, míg nem volt "szerencsém" találkozni a menzás ételekkel. Hallottam, meg láttam már sokféleképpen elkészíteni ezt a levest, de nálunk ez az igazi :). A férjemet kapcsolatunk elején többek között ezzel a levessel hódítottam meg. Eleinte furcsán nézett rám, hogy mivel akarom mérgezni, de azóta ez a kedvenc.

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...