r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves 4.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dorka
Zöldborsóleves 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1121 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1773 micro
  • β-karotin
    4690 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2116 micro
Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1845.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    902 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2796 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10640 micro
  • β-karotin
    28137 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    12697 micro
Összesen 1121 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    977 micro
  • β-karotin
    2584 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, leöblítjük majd karikára vágjuk.
  2. Egy nagyobb edényben felhevítjük a zsírt, rádobjuk a borsót és a zöldségeket. Gyakori kevergetés mellett hagyjuk pirulni.
  3. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal ésjól összekeverjük.
  4. Felöntjük 1,5-2 l vízzel és tartalékon hagyjuk főni.
  5. Mikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, tetszés szerint rakhatunk bele pl: csigatésztát , eperlevelet stb...
  6. Készre főzzük és már lehet is tálalni.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 69972
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nem tudom, hogy mit főzzek, általában ez kerül az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...