Zöldborsókrémleves parmezán ropogóssal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g zöldborsó162 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
6g citromlé1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
350g alaplé25 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
621
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
400g zöldborsó324 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
12g citromlé3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
700g alaplé49 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
1243
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
26.7g zöldborsó22 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.9g vaj13 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
46.8g alaplé3 kcal
-
10g főzőtejszín13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
6.7g parmezán sajt26 kcal
Összesen
82
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.9 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3298.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 746 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 656 mg
-
Nátrium 1767 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 281.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 1064 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5126 micro
Összesen
621
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.8 g
Zsír
-
Összesen 70.7 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6597.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 1491 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1312 mg
-
Nátrium 3534 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 563.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 712 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 531 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 2129 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10253 micro
Összesen
1243
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 685 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat felmelegítjük, és az apróra vágott hagymát megpároljuk benne. Majd hozzáadjuk a fokhagymát, borsót és bazsalikomot, s néhány perc alatt összepároljuk.
- Felöntjük az alaplével, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, hozzáadunk 1 késhegynyi szerecsendiót, és kb. 10 percig főzzük.
- Ez idő alatt elkészítjük a ropogóst. Egy kevés olajat megmelegítünk, a reszelt parmezánt összekeverjük az 1 késhegynyi őrölt szerecsendióval (vagy lehet többel is ), s tetszőleges formájú, kb. fél cm magas halmokat rakunk az olajba. Megvárjuk, amíg a parmezán kicsit összeolvad, majd óvatosan egy lapáttal kihúzzuk az olajból, és hagyjuk kihűlni.
- Mire elkészülünk a ropogóssal, kb. a levest is lehet folytatni. Kézi botmixerrel összeturmixoljuk, és apró lyukú szitán átpaszírozzuk.
- Visszatesszük kis tűzre, s hozzáadjuk a tejszínt. Épp, hogy elkezdjen forrni a leves, megkóstoljuk, ha kell még bele valami, teszünk bele, majd elzárjuk alatta a tüzet, és parmezán ropogóssal tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 10639
- Feltöltés dátuma: 2012. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ismét színt viszünk a hétvégébe. Ezúttal a zöldet. Üde zöldet. A tavasz színét, amikor éledni kezd a természet. Ez a leves kiváló főétkezéshez, de én este, olvasás közben is nagyon szeretem. Kellemes illat, kiváló íz, emlékek sokasága.