Zöldborsó pesztós linguine
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 896.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 130.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 679 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3734 micro
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.5 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3586.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 603 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 515 mg
-
Foszfor 1763 mg
-
Nátrium 410 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 362.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 522.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 242 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 173 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1232 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 2714 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14935 micro
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1433 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Forrásban lévő, sós vízben al dentére kifőzzük a tésztát, követve a csomagoláson feltüntetett előírást. Leszűrjük, a főzővízből félreteszünk 1 bögrényit.
- Enyhén sós vízben puhára pároljuk a zöldborsót, kb. 5 perc kell neki, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
- Teflonserpenyőben kis lángon aranybarnára pirítjuk a fenyőmagot vagy a felaprított kesudiót, tökmagot.
- A borsóból, a magokból és a reszelt sajtból is félreteszünk 1/5-öd résznyit a díszítéshez.
- A maradék langyosra hűlt borsót, pirított magot, sajtot és fokhagymát akár turmixgépben, akár kézimixerrel pépesítjük. Ha még krémesebb állagra vágyunk, csurgathatunk hozzá 2-3 evőkanál olívaolajat.
- A tésztát a sűrű szószhoz keverjük, hozzáadjuk a félretett egész borsószemeket, a főzővízből annyit, hogy lágy, krémes mártást kapjunk, és mérsékelt tűzön összerottyantjuk, hogy a tészta kicsit magába tudja szívni.
- Sózzuk, borsozzuk, forrón tálaljuk. A tányéron megperdítjük a maradék sajttal, ízlés szerint mentával, bazsalikommal, petrezselyemmel.
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9356
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.
Ajánló
Főételként önmagában is laktató, ízletes csemege, de natúr sült hús vagy hal mellé gazdag köretként is megállja a helyét. A párom kedvéért én is sütöttem ki hozzá paprikás, borsos, zöldfűszeres, lisztben megforgatott keszeget és csukát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Az eredeti leírást itt találtam. El is mentettem rögtön húsmentes napokra, és mivel szeretem, ha a tészta jó bőven nyakon van öntve szósszal, kicsit kevesebb tésztát főztem ki az adott mennyiségű pesztóhoz. Ezért zöldellik olyan nagyon szépen a fotón. A kesudió remekül helyettesíti mindenféle mártásban a fenyőmagot, én is azt használtam. Alig győztem parancsolni magamnak, hogy ne egyem meg magában az összeset, olyannyira zamatos megpirítva. Habár a parmezán karakteresebb, anyagi megfontolásból maradtam a pannóniánál - nem rontotta el. Apróra vágott mentával bolondítottam meg a végén, szerintem jól harmonizál a zöld színű zöldségekkel: uborkával, cukkinivel, borsóval.