r
Nosalty Logó

Zöldbabos rakott csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tzsupi
Zöldbabos rakott csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 682 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1988.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8385 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1546 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8291 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    1410 micro
Összesen 682 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.8 g

Zsír

  • Összesen
    171.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    3700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7952.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    600 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    3797 mg
  • Nátrium
    2328 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1802.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    33538 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    167 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6183 micro
  • Kolin:
    2214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33164 micro
  • α-karotin
    717 micro
  • β-karotin
    3945 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    5641 micro
Összesen 2724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1374 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot sós vízben feltesszük főni.
  2. A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk, és a kockázott baconnel együtt megpároljuk. A fokhagymát összenyomjuk, és a sóval, borssal a tejfölbe keverjük.
  3. Végül a hozzávalókat tepsibe/római tálba rétegezzük, és a tejföllel meglocsoljuk.
  4. Kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5180
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamar elkészíthető, gyors étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...