r
Nosalty Logó

Zöldbabos-paradicsomos lepény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Zöldbabos-paradicsomos lepény
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1945
Kalória
84.2g
Fehérje
227.3g
Szénhidrátok
102.3g
Zsír
529g
Víz
189g
Koleszterin
20.9g
Rost
27.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1945 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1945 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5643.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    3995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    529 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    1972 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2055 micro
Összesen 1945 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5643.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    3995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    529 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    1972 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2055 micro
Összesen 1945 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    457 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

  1. A zöldbab két végét vágjuk le, majd ízlés szerint daraboljuk fel, és enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le és hűtsük ki egészen.
  2. A paradicsomot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
  3. Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
  4. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a feldarabolt paradicsomot és a bazsalikomot, majd sózzuk, borsozzuk, és főzzük kb. 10 percig. Végül hűtsük ki, majd turmixoljuk össze, vagy botmixerrel pépesítsük.
  5. A készen vásárolt pizzatésztát csavarjuk ki a papír segítségével, majd egyenletesen kenjük rá a pürésített paradicsomot.
  6. Ezután szórjuk meg a zöldbabbal, és csipkedjük rá a bacont.
  7. Helyezzük be az előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 15 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, majd reszeljük rá a sajtot, és tegyük vissza még kb. 5 percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
  8. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!