r
Nosalty Logó

Zöldbabos-gombás egytál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Indigo
Zöldbabos-gombás egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1979 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1409 micro
Összesen 495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4683.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    1611 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1633.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    739 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    445 micro
  • β-karotin
    3883 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5637 micro
Összesen 1979 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    229 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a gombát, szeleteljük.
  2. Az újhagyma végét egyben levágjuk kb. 10 centire, a gumóját egyben hagyjuk, a zöldjét karikára vágjuk.
  3. A húsból egyforma nagyságú kis medalionokat vágunk, mindgyiket 1 szelet baconba tekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük.
  4. Forró olajban megsütjük a husik minden oldalát, alufóliára vesszük ki, sózzuk, borsozzuk, és betekarjuk az alufóliába, hogy átjárják a fűszerek.
  5. A megmaradt olajon megpároljuk a gombát, a zöldbabot és a zöldhagymát, kevergetve.
  6. A paradicsomot szeleteljük, amikor majdnem kész a gomba és a zöldbab, akkor rakjuk a serpenyőbe. Ízlés szerit sózzuk, borsozzuk a zöldségeket, és néhány percig együtt pároljuk őket.
  7. A tetejére pakoljuk a húsokat, és lefedve, még kis lángon 10 percig összepároljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6041
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet egy magazinból vettem, elég régen. A zöldbabbal már én bővítettem, mert így a zöldségek kiadós köretet adnak, nem kell hozzá egyéb. De krumplipürével, sült krumplival is nagyon finom, zöldbabosan is vagy a zöldbabot kihagyva belőle. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...