r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék bundás kenyérrel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
1StOne
Zöldbabfőzelék bundás kenyérrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A főzelékhez:

A bundás kenyérhez:

Összesen 764 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A főzelékhez:

A bundás kenyérhez:

Összesen 1531 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A főzelékhez:

A bundás kenyérhez:

Összesen 112 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 764 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1988.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    1523 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3079 micro
Összesen 1531 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez:

A bundás kenyérhez:

Elkészítés

A főzelékhez:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk az előkészített zöldbabot, kicsit együtt pároljuk a hagymával. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel.
  3. Lefedve készre főzzük.
  4. Közben elkészítjük a habarást: a tejfölt a liszttel, fűszerpaprikával simára keverjük.
  5. A zöldbab levéből teszünk a habarásba egy keveset, és összedolgozzuk, majd belecsorgatjuk a készülő főzelékünkbe.
  6. Óvatosan összekeverjük a zöldbabot a habarással.
  7. Pár percig forraljuk, majd tálalásig lefedve tartjuk.

A bundás kenyérhez:

  1. A tojásokat feltörjük egy megfelelő tálkába, sózzuk, és villával jól összekeverjük.
  2. Mindkét szelet kenyeret félbevágjuk.
  3. Megforgatjuk a felvert tojásban (ha kicsit benne hagyjuk a tálban, felszívják a tojást, és finomabb lesz végeredmény).
  4. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk (ne legyen túl forró, mert megégnek a kenyerek).
  5. A tojással átitatott szeleteket beletesszük az olajba, és párszor megforgatva a kívánt színűre sütjük.
  6. Papírtörlőre tesszük, leitatjuk róluk a felesleges olajat, és már lehet is tálalni.
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 41736
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban, ha főzeléket tettek elém, csak fanyalogtam. Azóta nagyot változott a helyzet, mindegyiket szeretem, akár hús helyett/nélkül is szívesen megeszem. Egyik kedvencem a zöldbabból készült. Kerülhet rá pörkölt, vagy mellé tükörtojás, bundás kenyér is.

Hozzávalók

A főzelékhez:

A bundás kenyérhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...