r
Nosalty Logó

Zölbabfőzelék 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kriszti
Zölbabfőzelék 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 307 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 1230 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 115 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    713 micro
Összesen 307 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4099.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    3169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1694 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2853 micro
Összesen 1230 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra, a krumplit kis kockára, a hagymát apróra vágjuk.
  2. Kevés zsiradékon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pici sóval, ráöntünk kb. 0,5 dl vizet és ismét zsírjára sütjük.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal, köménnyel, majd felöntjük vízzel, ebbe a lébe tesszük bele a felaprított zöldbabot, krumplit, babért és sót. Annyi víz legyen rajta, hogy ellepje a zöldségeket.
  4. Ha a zöldségek megpuhultak, világos rántást készítünk és besűrítjük vele az ételt.
  5. Ha szükséges utánfűszerezzük, majd belekeverünk 3-4 evőkanálnyi tejfölt. Ezután már csak 5 percig főzzük.
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 90267
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 18.

Ajánló

Sült virslivel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kriszti 24 recept

Mivel a családom nincs odáig a zöldbabért, kicsit trükköztem és a rácbabot formáltam meg kicsit :).

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...