r
Nosalty Logó

Zelleres édes paradicsomleves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Zelleres édes paradicsomleves
adag
Főzés
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1563 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1418 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    46935 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 390 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1628.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    5672 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    187738 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 1563 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9363 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fazékba tesszük az olajat, a lisztet, fakanállal elkeverjük, bele a babérlevelet, kis lángon, keverés mellett elkezdjük pirítani.
  2. Amikor kezd szép, világos arany lenni a színe, és kezd illata is lenni, kikapcsoljuk a lángot alatta, bele a paradicsomsűrítmény, elkeverjük, majd jöhet a zellerzöldje. Ráöntjük a paradicsomlevet, beleszórunk 3 csipet sót.
  3. Elkezdjük közepes lángon főzni, néha megkavarjuk (hisz vagy kifuthat, vagy lekaphat az alja a rántás miatt). Ha jobban sűrűsödik, teszünk még bele 1-2 dl paradicsomlevet, hagyjuk felforrni.
  4. Ezután főzzük kb. 25-35 percet, megkóstoljuk (már érezni kell, a majdnem kész állapot ízét), kivesszük a babérleveleket, meg a zellerzöldeket.
  5. Beletesszük a betűtésztát, és hagyjuk főni 6-8 percig, olykor azért óvatosan megkeverve. Megkóstoljuk, és, ha a tészta megfőtt, beletesszük a cukrot, elkeverjük, és lekapcsoljuk alatta a tüzet. Kész.
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14982
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 29.

Ajánló

Ajánlom, hogy ezzel az ízesítési móddal is próbálja ki az, aki szereti a paradicsomlevest, és majd eldöntheti, szereti-e, főzi-e, vagy nem. Kipróbálni mindenesetre érdemes. Legfeljebb a cukorral variáljon az, aki kipróbálja, és a cukrot sokallná.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zelleres édes paradicsomleves
Éva-Anyóca 350 recept

Mi nagyon szeretjük a paradicsomlevest, és különleges ízt ad neki a zellerzöldje, na meg a cukor, mifelénk sokan több cukorral készítik el. Természetesen ez is, mint minden: ízlés kérdése, hogy kevesebb vagy több cukrot tesz bele valaki. Mindig sokat főzök , mert a család nagyon szereti. A sógornőm a sajtos-tejfölös nudlit is cukorral eszi! Ez van. Barátnőm pedig és még sok ismerős, a tarkabab főzeléket eszik cukorral. Másfelé más a szokás, itt ez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...