Zelleres-almás-diós-fetás saláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bodon Judit dietetikus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
195
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
778
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 604.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 116.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
195
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2418.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 583 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 1229 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.3 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 466.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 409 micro
Összesen
778
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
117
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A zellerszárak végeit vágjuk le, majd vágjuk őket nagyon vékony (1-2 mm) kis szeletekre.
- Az almákat mossuk meg, vágjuk apró kockákra (ne hámozzuk meg!).
- A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra.
- A fetasajtot kockázzuk fel.
- Keverjük össze egy nagy tálban a zellerszárat és az almát, öntsük rá az olívaolajat, adjuk hozzá a fetasajtot, borsozzuk meg, majd óvatosan forgassuk össze - így is összetörik majd kicsit a feta, krémes réteggel vonja be az alma- és a zellerdarabokat.
- Szórjuk meg a salátát a pirított dióval, forgassuk össze - és már ehetjük is!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 259
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 45
- Össznézettség: 15767
- Feltöltés dátuma: 2016. október 06.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bodon Judit dietetikus
31 recept
Egy barátnőm kínált meg először ezzel a salátával, azóta is az egyik legnagyobb kedvencem. Az alma édessége tökéletesen harmonizál a zeller karakteres ízével, a feta sósságával (a hozzávalók arányait egyébként az ízlésünkre is bízhatjuk). Abbahagyhatatlan!