r
Nosalty Logó

Zebratorta Bernadett konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nadika
Zebratorta Bernadett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5508 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6932.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1596 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2985 mg
  • Nátrium
    1788 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744.4 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1311 micro
Összesen 5508 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel kb. negyed óráig verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert 40 dkg lisztet, az olajat és az ásványvizet.
  2. A tésztát elfelezzük, egyikbe 3 ek lisztet, a másikba 3 ek kakaóport szórunk.
  3. Kikenünk egy kerek tortasütőt, majd a közepébe 2 ek fehér, 2 ek barna tésztát teszünk felváltva, amíg el nem fogynak.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16663
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 20.

Ajánló

Tálaláskor lekvárral, pudinggal, tejszínnel, vagy esetleg simán magába is fogyaszthatjuk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első adag tésztát a forma közepére teszem, a második adagot pedig az első adag közepére, és így tovább.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...