r
Nosalty Logó

Zádorvári aprópecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Korfui
Zádorvári aprópecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 843 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1685 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5914 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 843 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2469.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1443 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11829 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1685 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kicsontozzuk a csirkemellet, s csíkokra vágjuk. A vöröshagymát kockára vágjuk. Megpucoljuk a többi zöldséget, a sárgarépát karikára, a zellert és a karalábét szélesebb csíkokra vágjuk.
  2. A kockára vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük. A húst és a zöldségeket a hagymára tesszük. Együtt pároljuk, majd bőven megszórjuk kakukkfűvel. Nem kell félni, bőven lehet szórni rá, ugyanis az aromája a főzés során elillan, s csak épp annyira marad meg, hogy elég legyen.:)
  3. És ekkor jön az, amitől igazán pikáns lesz, s semmihez sem fogható az íze. A méltatlanul mellőzött torma. Ne sajnáljuk, lehet púpos teáskanálnyi is. Majd a mustár jön, s a citromlé, majd az ételízesítő vagy só. A hús leve majdnem elég ahhoz, hogy készre puhuljon. Ha mégsem, akkor egy kis vizet önthetünk még rá, ha a hús megkívánja.
  4. Az íze igazán egyedi, összehasonlíthatatlan máséval. Rizst készítettem hozzá, de kinek mivel tetszik. :)
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7613
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 27.

Ajánló

Fehér, félszáraz balatoni bort ajánlanék hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zádorvári aprópecsenye
Korfui 2 recept

Egy tavaszi geocaching túrán, a Balaton-felvidéken található Zádorvárnál jártunk. A ligetes, kakukkfüves táj ihlette ezt a receptet. Na meg az, hogy épp húslevest főztem, s szerettem volna a leves alapanyagait felhasználni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...