r
Nosalty Logó

Zabpelyhes zöldborsófasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Zabpelyhes zöldborsófasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1889 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1293.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3876 micro
Összesen 472 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5173.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1410 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    871 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    4566 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15503 micro
Összesen 1889 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1409 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót puhára főzzük, lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük (nem pépesre).
  2. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Jól összekeverjük, ízesítjük, és végül hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot is. (Ha szükséges, szórjunk hozzá zsemlemorzsát.) Jól formálható masszát kell kapjunk. Hűtőbe téve legalább félóráig pihentetjük.
  3. Vizes kézzel gombócokat gömbölyítünk és meghempergetjük zsemlemorzsában.
  4. Forró, bő olajban kisütjük a fasírtokat.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 840
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 68657
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 12.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

Zabpelyhes zöldborsófasírt
Judit69 176 recept

Hús nélkül is lehet finom fasírtot sütni. Íme egy recept, ami zabpehellyel, zöldborsóval és sajttal készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...