Zabpelyhes zöldborsófasírt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g zöldborsó101 kcal
-
50g zabpehely190 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
472
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g zöldborsó405 kcal
-
200g zabpehely758 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1889
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
45.5g zöldborsó37 kcal
-
18.2g zabpehely69 kcal
-
13.6g sajt48 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
5.5g fokhagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
4.1g petrezselyem1 kcal
Összesen
171
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1293.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 166.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 218 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1142 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3876 micro
Összesen
472
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 100.8 g
Zsír
-
Összesen 62.7 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5173.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 1410 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 527 mg
-
Foszfor 2128 mg
-
Nátrium 944 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 237.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 665.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 929 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 283 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 871 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 524 micro
-
Kolin: 411 mg
-
Retinol - A vitamin: 547 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 4566 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15503 micro
Összesen
1889
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 470.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1409 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldborsó
-
20 dkg zabpehely
-
15 dkg sajt
-
1 db tojás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes fej fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A borsót puhára főzzük, lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük (nem pépesre).
- Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Jól összekeverjük, ízesítjük, és végül hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot is. (Ha szükséges, szórjunk hozzá zsemlemorzsát.) Jól formálható masszát kell kapjunk. Hűtőbe téve legalább félóráig pihentetjük.
- Vizes kézzel gombócokat gömbölyítünk és meghempergetjük zsemlemorzsában.
- Forró, bő olajban kisütjük a fasírtokat.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 840
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 68819
- Feltöltés dátuma: 2015. január 12.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Judit69
194 recept
Hús nélkül is lehet finom fasírtot sütni. Íme egy recept, ami zabpehellyel, zöldborsóval és sajttal készült.