r
Nosalty Logó

Zabpelyhes szelet

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Zabpelyhes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3036 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    163.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3039.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    690 mg
  • Foszfor
    1728 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 3036 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy nagy keverőtálba tesszük a zabpelyhet, az őrölt lenmagot, az aszalt áfonyát, a diót, a reszelt almát, a fahéjat és a banánokat összetörve.
  3. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk az olajat és a mézet, összekeverjük, majd hozzáadjuk a fentiekhez.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt (vagy olajjal kikent) tepsibe simítjuk.
  5. Készre sütjük, ha kihűlt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 455
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 77936
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A januári szokásos "egészségesebben eszem" elhatározás jegyében kerestem olyan desszertet, amely reggel vagy napközben energiát ad, egészséges és még finom is. Az alaprecept egy amerikai oldalról van, ezt variáltam ízlésem szerint. Hasonló a müzliszelethez csak nem olyan száraz, gyerekeknek remek uzsonna lehet iskolába is. A benne levő aszalt gyümölcs ízlés szerint változtatható: aszalt meggy, sárgabarack, mazsola, szilva kerülhet bele, csak kreatívan! Kis csavart narancslé vagy reszelt citromhéj szintén jól áll neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...