r
Nosalty Logó

Zabpelyhes pudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zabpelyhes pudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2807 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.9 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 3210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot és a két tojást habosra keverjük az olajjal, hozzáadjuk a lekvárt, majd a tejet, ami víz is lehet.
  2. Rászórjuk a bikarbónát, amire citromlevet csepegtetünk.
  3. A végén hozzáadjuk a lisztet, zabpelyhet, karobot. Keményebb tészta lesz, de megnő, és hamarabb megsül :-) kiolajozott vagy sütőpapíros fél gáztepsi méretű tepsiben.
  4. Előmelegített sütőben kb. 20 percet sül 170 fokon, alul felüli sütésmódon, tűpróbáig. Vigyázni kell, hogy ne száradjon ki, néha elég akár 15-17 perc sülés a hozzávalóktól függően.
  5. Kihűlés után az elkészített pudingot ráöntjük (aki akarja, az több tejjel készítheti, és a kettévágott sütit megtöltheti vele, a maradék pudingot meg a tetejére önteni), banánnal vagy bármilyen "szalonképes" gyümölccsel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 154 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4180
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 02.

Ajánló

"Strapabíró" süti, mert gyümölcsökkel lehet megpakolni, és a tésztájába különféle magőrleményeket, egyéb lisztfajtákat (pl. teljes kiőrlésű liszt) lehet csempészni, ugyanakkor a süti színét a lekvárral is lehet befolyásolni, én a hecsedli lekvárral szeretem a legjobban, amiből persze többet teszek, mint a recept mennyiség, a tej/víz adagot csökkentve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapreceptet variálom, ami a felsoroltakból áll a lekvárig (utóbbit is beleértve). Az alaprecept (Tízperces süti) eredetére nem emlékszem, 9-10 éve használom többféle "kiadásban", és a törpéimmel, élükön a párommal dicsérem az alkotóját. :-) A lekvármennyiséget növelem időnként, ilyenkor kevesebb cukor kell, tejallergiás fiam kedvéért, ha épp nincs a háznál szójatej, akkor a tejet vízzel váltom fel. Útifű maghéjat is szoktam keverni a lisztbe, vagy szezámmag-lenmag őrleményt. Szeretem, mert nagyon hamar elkészül, ami jó pont 2 kisgyerek mellett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...