r
Nosalty Logó

Zabpehelykeksz Éva konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz Éva
Zabpehelykeksz Éva konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3394 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    163 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3505.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.8 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 3394 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd bele a tojásokat is.
  2. A többi hozzávalót hozzákeverjük a tojásos krémhez.
  3. Kis diónyi darabokat ellapítva sütőpapíros tepsire teszünk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 24069
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zabpehelykeksz Éva konyhájából
Sz Éva 19 recept

Valamikor az egyik "multinál" lehetett kapni ehhez hasonló kekszet, amit nagyon szerettem. Az ára nem a legbarátságosabb volt. Megnéztem, mit tartalmaz, és próbáltam valami hasonlót sütni. Az íze az nagyon hasonlít az eredetihez, csak a "kinézete" egy kicsit más.  Ez olyan ronda, de finom kategória. :) Az eredetinél szezámmagban volt megforgatva. Néha úgy is készítem. Cukor helyett mézet is használhatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...