r
Nosalty Logó

Zabos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zabos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 603 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 2412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimérjük az összes száraz hozzávalót egy nagy tálba, és alaposan összekeverjük. Beletesszük a vajkockákat, és az ujjaink hegyével elkezdjük szétmorzsolni. Amikor nagyjából kész, hozzáadjuk a vaníliamagokkal elkevert tojássárgákat és a citrom levét. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk – könnyen összeáll a tészta.
  2. Fóliába csomagoljuk, és betesszük egy éjszakára a hűtőbe, hogy a zabpehely rendesen megszívja magát.
  3. Amikor elérkezik a sütés ideje, a sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütésen.
  4. Kb. 0,6 mm-es szeleteket vágunk a kemény masszából, és 12-14 perc alatt megsütjük. Akkor készült el, amikor a felső élei elkezdenek megpirulni.
  5. 1-2 perccel azután, h kivettük a sütőből, rácsra áttesszük, és ott hűtjük ki. Jól záródó fémdobozban tároljuk, amíg el nem fogy.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20257
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 22.

Ajánló

Néhány variáció: Kakaós-kardamomos: 70g aprószemű zabpehely, 30 g holland kakaópor, ½ tk őrölt kardamom, 3-4 ek narancslé Mákos-citromos: 50 g darált mák a mandula helyett Almás-fahéjas: 30 g almachips apró darabokra, citrom helyett esetleg 3-4 ek almalé, ½ tk fahéj Csokis-kardamomos: 50 g étcsokipasztilla apróra tördelve, ½ tk őrölt kardamom, 1 kihűlt koffeinmentes eszpresszó

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családom egyik tagja sajnos érzékeny a tojásfehérjére. Zabos sütirecepteket eddig csak egész tojással láttam, ezért kénytelen voltam megalkotni a saját változatomat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...