Zabos linzer
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
127 kcal
-
25g zabpehely95 kcal
-
13g mandulaliszt35 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
35g vaj251 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
Összesen
603
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
150g tönkölybúza liszt507 kcal
-
100g zabpehely379 kcal
-
50g mandulaliszt142 kcal
-
80g nádcukor304 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
140g vaj1004 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
2412
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
25.6g tönkölybúza liszt87 kcal
-
17.1g zabpehely65 kcal
-
8.5g mandulaliszt24 kcal
-
13.7g nádcukor52 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
23.9g vaj171 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6.8g citromlé2 kcal
Összesen
412
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 468.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
603
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 135.1 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1872.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 1130 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259.5 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 103.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1034 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 1014 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 659 micro
Összesen
2412
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
412
kcal
Hozzávalók
-
150 g tönkölybúza liszt
-
50 g mandulaliszt
-
80 g nádcukor
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
- Kimérjük az összes száraz hozzávalót egy nagy tálba, és alaposan összekeverjük. Beletesszük a vajkockákat, és az ujjaink hegyével elkezdjük szétmorzsolni. Amikor nagyjából kész, hozzáadjuk a vaníliamagokkal elkevert tojássárgákat és a citrom levét. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk – könnyen összeáll a tészta.
- Fóliába csomagoljuk, és betesszük egy éjszakára a hűtőbe, hogy a zabpehely rendesen megszívja magát.
- Amikor elérkezik a sütés ideje, a sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütésen.
- Kb. 0,6 mm-es szeleteket vágunk a kemény masszából, és 12-14 perc alatt megsütjük. Akkor készült el, amikor a felső élei elkezdenek megpirulni.
- 1-2 perccel azután, h kivettük a sütőből, rácsra áttesszük, és ott hűtjük ki. Jól záródó fémdobozban tároljuk, amíg el nem fogy.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 174
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 20257
- Feltöltés dátuma: 2014. február 22.
Ajánló
Néhány variáció: Kakaós-kardamomos: 70g aprószemű zabpehely, 30 g holland kakaópor, ½ tk őrölt kardamom, 3-4 ek narancslé Mákos-citromos: 50 g darált mák a mandula helyett Almás-fahéjas: 30 g almachips apró darabokra, citrom helyett esetleg 3-4 ek almalé, ½ tk fahéj Csokis-kardamomos: 50 g étcsokipasztilla apróra tördelve, ½ tk őrölt kardamom, 1 kihűlt koffeinmentes eszpresszó
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A családom egyik tagja sajnos érzékeny a tojásfehérjére. Zabos sütirecepteket eddig csak egész tojással láttam, ezért kénytelen voltam megalkotni a saját változatomat.