r
Nosalty Logó

Zabos almás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zabos almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1642 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 95 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2351.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.2 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    882 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 1642 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 1 marék dió (durvára zúzott)

Elkészítés

A tésztához

  1. A "tésztához" a tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A sárgájához tesszük a tejjel elkevert zabot, a xilitet, a reszelt citromhéjat, a vanília aromát és a fahéjat. Alacsony hőfokon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sűrű pépünkhöz, végül beletesszük a szódabikarbónát.
  4. A massza felét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Én hőálló tálban sütöttem.)
  5. Erre jön a jól kinyomkodott reszelt alma, amit előzőleg elkevertünk a citrom levével, xilittel és fahéjjal.
  6. A tetejére újra "tészta" kerül, amit durvára zúzott dióval szórunk meg.
  7. Ne ijedjünk meg, a sütinek kell kb. 60-70 perc, mire megsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x16
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 718
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 44378
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 22.

Ajánló

Ha valami egészséges finomságra vágyunk...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom az almát mindenféle variációban. Az almás pitéről már ne is beszéljünk! Főleg jó fahéjasan... De mióta paleósan eszem, tésztafélék szóba sem jöhetnek. A zab viszont néha-néha jöhet. Így megalkottam a magam almás pitéjét. Mivel tej sem engedélyezett, így én vízzel készítettem magamnak. Ha valaki tejcukor érzékeny, akkor ő is vizet használjon a tej helyett, ugyanolyan finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...