r
Nosalty Logó

Wokos újkrumpli kéksajtos mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Wokos újkrumpli kéksajtos mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az újkrumplihoz

Az öntethez

Összesen 850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az újkrumplihoz

Az öntethez

Összesen 1702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az újkrumplihoz

Az öntethez

Összesen 127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3387.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6775.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1888 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1589 mg
  • Nátrium
    2981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    861 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2482 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2564 micro
Összesen 1702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Az újkrumplihoz

Az öntethez

Elkészítés

Az újkrumplihoz

  1. A krumplit mossuk meg, és a vékony héját kapargatással távolítsuk el.
  2. A wokot tegyük fel a gázra, olvasszuk fel a kókuszzsírt.
  3. A krumplit vágjuk negyedekbe, dobjuk a zsírba.
  4. Pirítsuk egy picit fedő alatt, majd öntsünk alá egy kis pohár vizet.
  5. Fedő alatt hagyjuk párolódni, néha kavarjuk meg, pótoljuk a vizet, ha szükséges. Ne hagyjuk leégni. A wokban extra gyorsan megpuhul a burgonya. Kb. 15 perc elég neki.
  6. Közben készítsük el az öntetet. Morzsoljuk el a kéksajtot az ujjunkkal. Tegyük egy kisebb lábasba az összes tejterméket, és főzzük őket össze.
  7. Ízesítsük a mártást a fűszerekkel és a cukorral.
  8. Forraljuk össze, jól kavarjuk el a hozzávalókat, és már tálalható is.
  9. Aprítsuk finomra a petrezselymet, és szórjuk a burgonyára. Sózzuk meg finoman.
  10. Legvégül adjuk hozzá a felszeletet fokhagymát. Így intenzív íze marad. Kavarjuk meg, győzödjünk meg róla, hogy rendesen megpuhult-e a burgonya.
  11. Forrón tálaljuk az öntettel.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2515
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 03.

Ajánló

Együk csak így magában. Néha nem árt kihagyni a húst, jobban fogjuk élvezni a különleges ízeket!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan isteni, intenzív íze van így az újkrumplinak, mintha valami fincsi kacsazsírban sült volna. Érdemes a kókuszzsírral kísérletezni. Bármilyen fűszernövényt dobhatunk még hozzá. Javasolt mindenből a friss. A kéksajtot piacon veszem. Nem olcsó, de sokkal jobb, mint a bolti társai. Krémes és intenzív az öntet is.

Hozzávalók

Az újkrumplihoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...