r
Nosalty Logó

Whoopie pie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Whoopie pie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3637 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    242.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2909.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 3637 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 170°C fokra, és két sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Egy nagy keverőtálban keverjük össze az írót, a tojást, a nádcukrot, a kávét, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá az olvasztott vajat is.
  3. Szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport, a vaníliás cukrot és egy csipet sót.
  4. Alaposan keverjük össze a masszát, majd tegyük egy órára hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen a tészta, és jól formázható legyen.
  5. A tésztamasszát egy teáskanál segítségével adagoljuk ki, és formázzunk diónyi golyókat.
  6. Majd helyezzük őket sütőlemezre, egyenlő távolságra egymástól, a sütőben ugyanis el fognak terülni, és majdnem háromszoros méretűre is nőnek.
  7. Süssük a két sütőlemezt egyszerre, forgassuk meg a lapokat a sütés felénél, és cseréjük meg őket. 10-15 perc alatt a kekszek szépen elterülnek és megsülnek. Belül puhák és szaftosak, kívül pedig roppanósak lesznek.
  8. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, körülbelül 15 percig, ez alatt elkészítjük a krémet, amit aztán azonnal tölthetünk is kekszekbe.

Krém

  1. Egy magas falú tálban a puha vajat a porcukorral és vaníliaaromával kihabosítjuk. Az edény falára ragadt vajat spatula segítségével lekaparjuk.
  2. Hozzákeverjük a mascarponét, és tovább habosítjuk néhány másodpercig.
  3. Az elkészült krémet habzsákba töltjük (spatulával is felvihetjük a krémet, de zsákkal sokkal egyszerűbben és szebben tudjuk ezt megtenni).
  4. A kekszek felére gazdagon nyomunk a krémből, a másik felüket pedig rájuk tesszük, mintha csak szendvicset készítenénk.
  5. Tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, kb. 10 percig. Tároljuk a sütiket hűtőszekrényben, légmentesen lezárt edényben, legfeljebb 3 napig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6720
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 20.

Receptkategóriák

Whoopie pie
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Egy klasszikus és könnyű whoopie pie-t, más néven nagy, kövér Oreo-t hoztunk nektek. Puha és szaftos csokoládés keksz adja a vázat, amibe édes és krémes töltelék kerül, így a whoopie pie leginkább egy mini csokoládés szendvicstortára emlékezett. A puha tészta és a könnyed krém állaga tökéletes egyveleget alkot, elég csak a kekszcsodákra nézni! A hagyományos töltelék pillecukorból készül, de széles körben használnak különféle vajkrémeket is. A whoopie pie-ok eredetileg és leggyakrabban csokoládés-kávés ízesítésűek, de könnyen variálhatjuk a krémet például sütőtökökkel, fahéjjal vagy vaníliával turbózva. A whoopie piték egyesek szerint a pennsylvaniai amishoktól erednek, míg mások szerint New England-i hagyományról van szó - bárhogy is van, mára az egyik legkedveltebb édesség Amerikában, amit szívesen fogyasztanak a világ más tájain is.

Hasonló receptek

Összes édes süti

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...