r
Nosalty Logó

Welsh rarebit

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Welsh rarebit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2220 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6790.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    2076 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    2855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    422 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 2220 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, a lisztet megpirítjuk rajta.
  2. A meglangyosított sört fokozatosan, folyamatosan kevergetve a "besamel-alaphoz" adjuk, szószt főzünk.
  3. Mikor egységes a szósz, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, és beleolvasztjuk.
  4. Ekkor mustárral, Worcester-szósszal és sok-sok borssal ízesítjük a masszát.
  5. A kenyereket megpirítjuk, kicsit megvajazzuk, egyenlően elosztjuk rajtuk a masszát. Grill alatt pár perc alatt megpirítjuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 19058
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

A március 1-i walesi nemzeti ünnepre készülve csináltam először egy adagot a híres-nevezetes Welsh rarebit-ből, ezúttal Hugh Fearnley-Whittingstall receptj alapján. A rarebit a rabbit (nyúl) szóból ered - de hogy miért hívják a sajtos szendvicset walesi nyúlnak, az nem teljesen bizonyos. Először 1725-ben használták a kifejezést, talán azért, mert a walesiek híresen szegény népség voltak, és még az angol szegények eledelét, a nyúlhúst sem engedhették meg maguknak, így sajttal helyettesíteték - az angolok szerint. De az is lehet, hogy az angol gúny a walesiek vadásztehetségét minősítette ezzel a névvel: ha egy walesi vadászni megy... sajtos kenyér lesz a vacsi. Egy másik feltételezés szerint a fogás valóban Wales-ből származik, egy 1542-es könyv is említi, hogy a walesiek cause boby-t esznek, mely a walesi caws pobi szóból eredthet. Utóbbi pirított sajtot jelent, ez az első forrás, mely szerint a britek ilyen csemegét fogyasztottak, de hogy valóban köze van-e a Welsh rarebit-hez, valójában csak találgatás...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...