r
Nosalty Logó

Vöröslencsés-tojásos lepény

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Vöröslencsés-tojásos lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lepényhez

Összesen 557 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lepényhez

Összesen 1672 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lepényhez

Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1695.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1457 micro
Összesen 557 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5087.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    3665 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    434 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    665 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2865 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4372 micro
Összesen 1672 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A lepényhez

Elkészítés

A lepényhez

  1. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A koriandert szintén vágjuk össze apróra.
  2. Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, adjuk hozzá a lencsét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel az alaplével.
  4. Ezután, néha megkeverve, addig főzzük míg a lencse megpuhul, és teljesen elfő a leve. Ekkor vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá az apróra vágott koriandert.
  5. A pizzatésztát tekerjük ki a papírból, majd a papírral együtt, emeljük át egy tepsire.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 8-10 percig.
  7. Ezután vegyük ki a sütőből, kanalazzuk rá az előzőleg előkészített lencsét, üssük rá a tojásokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vissza a sütőbe és kb. 10 perc alatt süssük készre.
  8. Én légkeverésnél 160 fokon először 8 percig sütöttem, majd a feltéttel együtt még 10 percig. Így a tojások sárgája még kissé folyós volt, a tészta széle pedig jó ropogósra sült.
  9. Tálalás előtt a lepényt ízlés szerint szórjuk meg korianderrel, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 498
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 16.

Receptkategóriák

Hozzávalók

A lepényhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...