r
Nosalty Logó

Vöröslencse-főzelék mustáros sajtmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mese - Habbal (J. Hanna)
Vöröslencse-főzelék mustáros sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vöröslencse-főzelék

Sajtmártás

Összesen 595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vöröslencse-főzelék

Sajtmártás

Összesen 1788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vöröslencse-főzelék

Sajtmártás

Összesen 145 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1933.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5800.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1225 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    2917 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Vöröslencse-főzelék

Sajtmártás

Elkészítés

Vöröslencse-főzelék

  1. A lencsét főzni tesszük annyi vízben, amennyi ellepi. Fedő alatt főzzük, de ha sok víz párolog el, a fűszerek hozzáadásáig lehet pótolni. Utána már nem, mert elveszi a fűszerezés ízét.
  2. Apróra vágjuk a fokhagymát és lila hagymát, és hozzáadjuk a lencséhez.
  3. A forrástól számítva 15 perc múlva adjuk a lencséhez a vajat, majd 5 perc után a kurkumát, édesköményt és a sót.
  4. Még 10-15 percig főzzük, amíg a lencse megpuhul.

Sajtmártás

  1. A tejet megmelegítjük. Hozzáadjuk a tejfölt.
  2. Forrás után adjuk hozzá a feldarabolt sajtot.
  3. Amikor a sajt felolvadt, hozzáadjuk a mustárt. 2 percig összefőzzük a krémet.
  4. A lencsefőzelékre öntve vagy azzal egybekeverve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4353
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mese - Habbal (J. Hanna) 14 recept

A fűszerezés miatt teszem fel ezt a receptet. A szokott babéros-habarásos elkészítések után lehet váltás. A vöröslencsét nem kell beáztatni főzés előtt.

Hozzávalók

Vöröslencse-főzelék

Sajtmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...