Vörösboros vaddisznópörkölt vargányával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
kukoricaderce
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
250g vaddisznóhús305 kcal
-
164 kcal
-
1 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
63g vörösbor53 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0g só0 kcal
A páchoz
-
0g borókabogyó0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g ecet0 kcal
Összesen
606
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
1000g vaddisznóhús1220 kcal
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
10g vargánya gomba2 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g só0 kcal
A páchoz
-
0g borókabogyó0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
5g ecet1 kcal
Összesen
2419
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
51g vaddisznóhús62 kcal
-
5.1g kolozsvári szalonna33 kcal
-
0.5g vargánya gomba0 kcal
-
13.8g vöröshagyma5 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
5.1g paradicsom1 kcal
-
5.1g paprika1 kcal
-
0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
12.7g vörösbor11 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
0g só0 kcal
A páchoz
-
0g borókabogyó0 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
Összesen
124
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 57.1 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 363 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
606
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 228.3 g
Zsír
-
Összesen 118.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2051.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 1516 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1452 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 626 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 434 micro
Összesen
2419
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 131 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
1 dkg vargánya gomba
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
10 db borókabogyó
-
1 csipet borsikafű
-
2.5 dl vörösbor
-
1 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
A páchoz
-
10 db borókabogyó
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
1 csipet kakukkfű
-
1 ek ecet
Elkészítés
A pörkölthöz
- A pácléhez valókat tegyük egy nagy fazékba, forrástól számítva főzzük 15 percig, majd kihűtés után helyezzük bele a feldarabolt vaddisznócombot. Tegyük a hűtőbe 2-3 napig. A feldarabolt kolozsvári szalonnát süssük ki, szükség szerint pótoljuk a zsiradékot. A felkockázott hagymát a szalonnán pároljuk üvegesre, majd az edényt félrehúzva szórjuk rá a pirospaprikát. A kockára vágott húst tegyük rá, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá az apró kockára vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd a fűszereket. Közepes lángon pörköljük, s kis adagonként vörösborral pótoljuk a folyadékot. Mikor már majdnem elkészült, tegyük hozzá az apró kockára vágott vargányát. Főtt krumplival, káposztasalátával tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 52
- 7 napos nézettség: 199
- Össznézettség: 138022
- Feltöltés dátuma: 2013. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kukoricaderce
10 recept
Akciós újság - hús megvétele - pörkölt ebédre. Az édes pirospaprika mellett egy különleges, spanyol füstölt pirospaprikából is tettem a pörköltbe. Nem rontotta el.