r
Nosalty Logó

Vörösboros szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vörösboros szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1805 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4391 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük és egy picit kiklopfoljuk. Sózzuk-borsozzuk és kevés zsíron elősütjük. (Én előző nap már besóztam, beborsoztam és állni hagytam- így nagyon finom lett.)
  2. A zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, és nagy lángon kb. 3 percig együtt pároljuk.
  3. Hozzáöntjük a bort, a sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük és kb. 2 dl víz hozzáadásával összeforraljuk.
  4. A húst visszarakjuk, a serpenyőt lefedjük, és együtt pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul. Ez körülbelül 1 óra.
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 62150
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a fogást más hússal is lehet készíteni például marhával, pulykával. A lényeg a finom szaft, amiben csücsülnek a húsok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...